Poziv protestnika na ruskih ulicah: “Objemi me, če si proti vojni” (VIDEO)

N1 video 22. Mar 202310:57 1 komentar

V ruskem mestu Iževsk se je dvajsetletni protestnik odločil za prav posebno obliko nasprotovanja vojni v Ukrajini. "Objemi me, če si proti vojni," je zapisal na transparent in se postavil na ulico. Posnetek številnih objemov je delil na Instagramu.

Dvajsetletni Nikita Gorbunov se je na ulice ruskega mesta Iževsk postavil s prav posebnim transparentom. “Objemi me, če si proti vojni,” je pozival. Objemi tujcev bi lahko mladega Rusa pripeljali v zapor, a kot je povedal za Reuters, je bila to cena, ki jo je bil pripravljen plačati. Kot je povedal, je želel s protestno noto vliti upanje v času vojne v Ukrajini.

Mladi Rus se je z mirnim protestom želel spopasti z “brezupom”, ki ga čuti, je povedal za Reuters. V uri in osmih minutah, kolikor je stal na trgu, je do njega pristopilo okrog petdeset ljudi in ga objelo. Dodal je, da je osupel nad starostjo sodelujočih, saj so ga objeli tako otroci kot starejši.

Protest se je končal z aretacijo

Kot je razvidno s posnetka, je moral 20-letnik  mirni protest prekiniti, saj so ga aretirali ruski policisti in ga odpeljali na policijsko postajo. Gorbunov je bil kasneje izpuščen. Plačati bo moral 30 tisoč rubljev kazni, kar znaša približno 365 evrov.

Posnetek je kmalu zakrožil po svetovnem spletu, Nikita Gorbunov pa je s tem postal znan kot Rus, ki je na ulicah domovine sodržavljane povabil, naj željo po končanju vojne v Ukrajini izkažejo – z objemi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje