Pred policijo skušal pobegniti kar s skokom iz čolna (VIDEO)

Svet 21. Avg 202419:13 0 komentarjev
tihotapljenje droge, velika britanija
Foto: National Crime Agency/Facebook/zajem zaslona

Britanska agencija National Crime Agency je objavila posnetek divjega lova dveh tihotapcev droge, ki so ju skušali prestreči ob britanski vzhodni obali. Moška, ki sta imela na krovu 350 kilogramov kokaina v ocenjeni vrednosti dobrih 45 milijonov evrov, nista želela ustaviti, eden od njiju pa je poskušal pobegniti tudi s skokom v morje. Oba so na koncu prijeli, krivdo pa sta že priznala.

V Veliki Britaniji se zaključuje sojenje moškima, ki sta junija na krovu napihljivega čolna tihotapila 350 kilogramov kokaina, vrednega okoli 45,8 milijona evrov. Moška sta se na zaslišanju branila z molkom, kot poroča BBC, pa sta v torek na sodišču v Ipswichu priznala krivdo za kaznivo dejanje uvoza prepovedane droge. Sodnica Emma Peters je po poročanju BBC dejala, da jima grozi visoka kazen.

Prav v torek pa je britanska agencija National Crime Agency (NCA), ki je osrednji organ za boj proti resnemu in organiziranemu kriminalu na Otoku, objavila posnetek aretacije moških. Prestregli so ju namreč 24. junija na čolnu med vožnjo vzdolž obale v grofiji Suffolk na vzhodu države.

Tihotapca, 55-letni Bruce Knowles in 31-letni Ferhat Gumrukguoglu iz Nizozemske, se na prve pozive agentov k zaustavitvi nista odzvala. Nato sta večkrat ustavila čoln in ponovno speljala ter tako skušala preprečiti agentom NCA, da bi stopili na njun čoln. Med divjo vožnjo v plitvini pa je Gumrukguoglu skočil s čolna in odplaval k obali. Knowles je čez čas s čolnom nasedel, a kljub temu skočil v plitvo vodo in skušal pobegniti. Policija in agenti NCA so ga prijeli in aretirali.

Enaka usoda je kasneje doletela tudi pobeglega Nizozemca, ki je po skoku v vodo odplaval do obale in pobegnil peš. Prijeli so ga v bližnjem mestu Wrentham, so sporočili z NCA.

Njihovi agenti so nato zasežen čoln odvlekli v pristanišče, kjer so našli več sto kilogramov kokaina z ocenjeno milijonsko vrednostjo. Na NCA so še ocenili, da sta moška s čolnom najprej odpotovala proti francoskim vodam, kjer sta z večje ladje prevzela drogo in jo nato pripeljala nazaj v Združeno kraljestvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!