Preplah v nemški vojaški bazi: sumijo na sabotažo

Svet 14. Avg 202412:50 1 komentar
Vojaška baza Cologne-Wahn
Foto: PROFIMEDIA

Zaradi suma na sabotažo so zapečatili nemško vojaško bazo Cologne-Wahn, poročajo nemški mediji. Nekdo naj bi namerno zastrupil pitno vodo, zaradi česar so zaposlenim naročili, naj ne pijejo vode iz pipe, ter jim prepovedali, da zapustijo svoje barake.

Vojaško bazo Cologne-Wahn na zahodu Nemčije so danes zapečatili, potem ko se je pojavil sum na namerno zastrupitev tamkajšnje vode, poročajo nemški mediji.

Po navedbah časnika Spiegel so oblasti zaposlenim v bazi naročile, naj ne pijejo vode iz pipe, saj menijo, da je bila kontaminirana. Prav tako so našli sledove škode na ograji, ki zagrajuje zemljišče.

Dogodek preiskujejo policija, vojaška policija in nemška obveščevalna agencija MAD, še piše Spiegel. Policija je omejila dostop do baze, zaposlenim pa prepovedala vstop in izstop iz barak, še piše Deutsche Welle. “Za to imamo razloge, primer jemljemo resno,” je ob tem besede predstavnika kopenskega poveljstva v Berlinu povzel Reuters.

Vojaška baza Cologne-Wahn
Foto: PROFIMEDIA

Baza zaposluje 4.300 vojakov in 1.200 civilistov, v njej pa je tudi flota vojaških letal, ki jih nemški kancler Olaf Scholz uporablja za mednarodna potovanja, navaja Deutsche Welle.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje