Preprost trik, kako z oblačil hitro odstraniti dlake hišnih ljubljencev

Navdih 23. Feb 202312:30
pes beagle
Profimedia

Tisti, ki imate hišne ljubljenčke, se pogosto soočate s tem, da so vaša oblačila polna dlak, tudi ko jih operete v pralnem stroju.

Številni lastniki dobro vedo, da je odstranjevanje dlak psov in mačk z oblek pogosto zahtevno delo. Nekateri kosi oblačil, ki so narejeni iz gladkih materialov, se lahko preprosto stresejo in otresejo dlak. Drugače pa je pri materialih, na katere se dlake kar “prilepijo” in jih je treba oprati, da bi se jih znebili (še zlasti če gre za temna oblačila, na katerih so dlake toliko bolj vidne). No, v nekaterih primerih niti to ne zaleže in so oblačila še po tem, ko jih vzamete iz pralnega stroja, polna dlak.

Obstaja pa preprost trik učinkovitega odstranjevanja dlak med pranjem perila, ki ga je na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram razkrila ena od lastnic hišnega ljubljenca. Ko je v boben dala oblačila, je dala vanj še gobico za pomivanje posode. Med pranjem perila so se dlake nanjo preprosto prijele. Enak trik je uporaben tudi v sušilnem stroju. Ker gre za mehko gobico, se gospodinjski aparat ne bo poškodoval, končni učinek pa bo preprosto navdušil.

Seveda pa je vedno najboljša – preventiva. Ko opazite, da vaš hišni ljubljenec začenja malce bolj izgubljati dlako, ga redno češite. Najbolje bo, da to počnete nekje zunaj, na primer na balkonu ali pred hišo – tako boste precej zmanjšali količino dlak, ki se bo kopičila v vašem domu in na oblačilih. Splošno pravilo je, da se kratkodlaki psi in mačke dobro prečešejo enkrat na teden, medtem ko bi bilo dobro, da dolgodlake ljubljenčke počešete vsak dan.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.