Pretresljiv posnetek gašenja požara iz kabine kanaderja (VIDEO)

Svet 02. Avg 202410:40 0 komentarjev

Že četrti dan se hrvaški gasilci v Dalmaciji spopadajo z obsežnimi požari. Na terenu je več sto gasilcev, pri gašenju pa vsak dan sodelujejo tudi letala kanader in air tractor. Skupno so letos piloti protipožarnih letal opravili že 350 ur poletov, kar kaže, da bo šlo za rekordno sezono.

Hrvaški gasilci se v Dalmaciji že četrti dan spopadajo z obsežnimi požari. Na terenu je več sto gasilcev iz celotne Dalmacije, pa tudi iz notranjosti države, ki se spopadajo s požarom v Tučepih pri Makarski in požarom pri Trogirju.

Pri gašenju požarov vsak dan sodelujejo tudi letala kanader in air tractor. Piloti protipožarnih letal so od torka opravili okoli 200 ur poletov, kar je toliko kot v celotni lanski poletni sezoni, je v četrtek za HTV izpostavil poveljnik posebne gasilske enote Krešimir Ražov. Letos so skupno opravili 350 ur poletov, kar po njegovih ocenah kaže, da bo šlo za rekordno sezono, poroča STA.

Gašenje iz zraka zahteva izredno natančnost, spretnost in pogum. Pilotom delo otežujejo gosti oblaki dima in veter, ki lahko nepričakovano spremeni smer, so zapis hrvaškega ministrstva za obrambo povzeli na hrvaškem N1. “Za gašenje zapletenih in nevarnih požarov v naravi je nujno dobro sodelovanje med gasilci ter zračnimi silami. Pogum pilotov in neutrudno delo gasilcev je tisto, kar stoji med ognjem ter človeškimi življenji in lastnino,” so zapisali. Ob tem so objavili posnetek iz kabine kanaderja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!