Pretresljivo pričevanje zaposlene: Zlagala sem zdravila, ko sem slišala rafale

Svet 22. Jul 202417:41 0 komentarjev
Strelski napad v hrvaškem Daruvarju
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/BOBO

Na Hrvaškem odmeva strelski napad v domu starejših v Daruvarju, kjer je moški streljal na oskrbovance in uslužbence doma ter jih šest ubil. Dogajanje med streljanjem je za hrvaško javno televizijo opisala ena od zaposlenih.

V hrvaškem mestu Daruvar se je v zasebnem domu za starejše okoli 10. ure zgodil strelski napad. Napadalec je v domu ubil uslužbenko in pet oskrbovank, med katerimi je bila tudi njegova mati. Še šest ljudi je poškodoval. Hrvaška javnost je zgrožena, napad pa ostro obsoja tudi politični vrh.

Dogajanje v domu med strelskim napadom je za hrvaško javno televizijo HRT opisala ena od zaposlenih v daruvarskem domu starejših. “Zlagala sem zdravila, ko sem slišala rafale. Nato smo bežali. Skrili smo se pod posteljo, šef je pobegnil skozi okno, bežali smo tudi v bližnjo knjigarno,” je trenutke groze opisala zaposlena.

Kot je dejala, ni utrpela poškodb, prav tako pa ni videla nikogar od ustreljenih. “Želim si samo domov k otrokom,” je za HRT povedala pretresena uslužbenka doma starejših.

Strelec je iz doma starejših odšel v bližnji lokal in naročil pijačo, tam pa so ga nato pridržali policisti. Za HRT je spregovoril tudi moški, ki je bil takrat v lokalu. “Napadalec je prišel v lokal in mahal s pištolo ter odganjal ljudi. Nihče ni vedel, kaj počenja, mislili smo, da se heca,” je dejal. Kot je dodal, so lokal zapustili in kasneje ugotovili, da je prav on streljal v domu starejših.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!