Pridržali Nemca, ki je v Rusijo želel pretihotapiti 13 kilogramov zlata

Svet 27. Avg 202418:04 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Ruski cariniki so pridržali Nemca, ki je v Rusijo želel pretihotapiti 21 zlatih palic oziroma 13 kilogramov čistega zlata.

Ruski cariniki so pridržali Nemca, ki je poskušal prečkati mejo iz Estonije v Rusijo s približno 13 kilogrami neprijavljenega čistega zlata.

Moški je 21 zlatih palic v vrednosti več kot 90 milijonov rubljev (880.000 evrov) skrival v prikolici, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zlate palice, na katerih so bile oznake zahodnega podjetja, so cariniki odkrili med preiskavo prikolice in njegovih osebnih stvari. Kako je zlato pridobil, ni znano, prav tako ni znano, zakaj je hotel v Rusijo pretihotapiti takšno količino zlata.

Kot piše dpa, si od začetka vojne v Ukrajini številni tuji državljani prizadevajo prav nasprotno – svoje dragocenosti hočejo spraviti iz Rusije na varno.

Po navedbah carinske uprave so moškemu odredili hišni pripor in ga kazensko ovadili zaradi tihotapljenja strateško pomembnega blaga. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do pet let zapora in denarna kazen v višini do enega milijona rubljev (10.000 evrov).

Tiskovna predstavnica nemškega zveznega ministrstva za zunanje zadeve je potrdila, da so seznanjeni s primerom in da je generalni konzulat v Sankt Peterburgu moškemu že ponudil pomoč.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!