Priljubljen grški otok stresel močan potres

Svet 21. Jul 202413:10 0 komentarjev
Grški otok Kreta
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Kreto je davi stresel močan potres z magnitudo 5,3. Tamkajšnje oblasti ne poročajo o žrtvah ali gmotni škodi, je pa potres zbudil in prestrašil številne prebivalce in turiste priljubljenega grškega otoka.

Zahodni del grškega otoka Kreta je danes ob 7.02 stresel potres z magnitudo 5.3. Kot je sporočil Inštitut za geodinamiko v Atenah, je bilo žarišče okoli 18 kilometrov pod morskim dnom, okoli 60 kilometrov južno od pristaniškega mesteca Palaiochora. Po poročanju lokalnega radia je potres zbudil in prestrašil številne na turistični Kreti.

Pred tem je bilo v regiji že več manjših potresnih sunkov. Grške oblasti sicer danes ne poročajo o morebitnih žrtvah ali gmotni škodi in tudi niso izdale opozorila pred poplavnim valom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Opazujemo pojav in ne moremo reči, ali je bil to glavni potresni sunek,” je za grški radio ERT povedal seizmolog Gerasimos Chouliaras.

Kot je še poročal radio, so potres čutili v večjem delu Krete, kjer se trenutno mudijo tudi številni turisti. Na območju morja južno od Krete se stikata afriška in evropska tektonska plošča, zaradi česar prihaja do potresov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!