Priljubljena hrvaška plaža po onesnaženju znova odprta

Potovanja 27. Avg 202419:26 0 komentarjev
Plaža Ičići
Plaža Ičići (Foto: PROFIMEDIA)

Hrvaški državni inšpektorat je ocenil, da je morje na plaži Ičići blizu Opatije znova čisto in primerno za kopanje. Inšpektorji so pred desetimi dnevi plažo zaradi onesnaženega morja in prisotnosti bakterije E.coli zaprli.

Hrvaški državni inšpektorat je v torek odpravil prepoved kopanja na delu plaže Ičići blizu Opatije. Prepoved kopanja so izdali pred desetimi dnevi zaradi povečane vrednosti bakterije E.coli v morju. Kot so sporočili z inšpektorata, je morje znova zelo čisto in brez prisotnosti bakterije, zato je kopanje znova dovoljeno na celotni plaži. Inšpektorat je tudi že odstranil tablo, ki je kopalce opozarjala na nevarnost.

V Inštitutu za varovanje zdravja Primorsko-goranske županije so navedli, da so po tem, ko je tamkajšnje komunalno podjetje uspešno odpravilo vse morebitne vzroke onesnaženja vzhodnega dela plaže, uradni rezultati analiz zadnjih šest dni potrdili, da je morje znova izjemno čisto.

Oporečnost morja so pristojni potrdili po tem, ko so domačini 14. avgusta prijavili onesnaženje plaže v Ičićih. Analiza je namreč potrdila povečano presežne vrednosti prisotnosti bakterije E.coli na delu plaže. Vzorčenje so nato ponovili 16. avgusta, in ker je bila v morju še vedno prisotna bakterija, so pristojni plažo zaprli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!