Primer Madeleine McCann: policija našla dokaze, ki bremenijo glavnega osumljenca

Svet 05. Jun 202420:28 0 komentarjev
Madeleine McCann
PROFIMEDIA

V primeru izginotja britanske deklice Madeleine McCann je nemška policija dosegla nov napredek. Odkrili so namreč e-poštni račun glavnega osumljenca za njeno izginotje. V sporočilih je med drugim popisal fantazijo o posilstvu mlajšega otroka in njene matere. Ostali izsledki zaenkrat ostajajo še tajni, poročajo britanski mediji. Gre za prve dokaze, ki glavnega osumljenca neposredno povezujejo z dekličinim izginotjem.

Nemška policija je odkrila e-poštni račun Christiana Bruecknerja, ki ga povezujejo z izginotjem Madeleine McCann, in sporočila, poslana s tega naslova.

Brueckner je sicer eden glavnih osumljencev v primeru izginotja britanske deklice leta 2007. Moški že prestaja sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva 72-letne turistke na Portugalskem. Sodijo mu še zaradi pet drugih spolnih kaznivih dejanj. Tožilstvo verjame, da je Brueckner umoril britansko deklico. V primeru sicer ni še nihče obtožen.

Gre za prve dokaze, ki Bruecknerja neposredno povezujejo z izginotjem Madeleine McCann v Praia da Luzu na Portugalskem. Brueckner je že zanikal vpletenost v Madeleinino izginotje.

Višji detektiv Titus Stampa več podrobnosti preiskave zaradi poteka postopka ni delil. Za zdaj ni znano, ali so najdena sporočila vsebovala fotografije ali videoposnetke. Policija je po njegovih navedbah našla še drugi račun, prek katerega je Brueckner delil vsebine o zlorabah otrok z drugimi pedofili. Osumljeni naj bi v začetku leta 2007 sicer izbrisal vsa elektronska sporočila s tega računa, poročajo britanski mediji.

Stampa je opisal enega od primerov elektronskega sporočila, v katerem naj bi Brueckner opisal fantazijo o petletnici in njeni materi, ki ju ugrabijo in odpeljejo v kombiju, nato pa ju spolno zlorabijo.

Britanska policija je po izginotju McCann julija 2008 preiskavo zaradi pomanjkanja dokazov prekinila. Družina izginule je nato nadaljevala s preiskavo prek zasebnih detektivov, leta 2011 pa je lastno preiskavo začel Scotland Yard.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!