Prve besede Trumpa po streljanju: Pustite mi, da vzamem čevlje

Svet 14. Jul 202414:36 2 komentarja
poskus atentata na Trumpa
Foto: Brendan McDermid/REUTERS

Zvočni posnetek razkriva, kaj so bile prve besede, ki jih je po poskusu atentata izrekel republikanski predsedniški kandidat Donald Trump.

Tik zatem, ko so na predvolilnem shodu Donalda Trumpa v Pensilvaniji odjeknili streli, so pripadniki varnostne službe nekdanjega ameriškega predsednika in republikanskega kandidata obkolili in spravili na tla.

Ker pa je bil mikrofon na govornem odru še vedno vključen, je sedaj zakrožil zvočni posnetek prvih besed, ki jih je Trump po poskusu atentata rekel varnostnikom.

Slišati je več glasov agentov tajne službe, eden ukaže, naj se vsi spustijo na tla, drugi pa nato pove, da je strelec onesposobljen. V ozadju se razleže še krik ženske, nato se varnostniki poskušajo uskladiti, da bi obkoljenega nekdanjega predsednika lahko pospremili z odra.

Trump nato med vstajanjem in na poti stran z govorniškega odra najprej reče: “Pustite mi, da vzamem čevlje.” (ang. let me get my shoes). Moški agent mu poskuša povedati, da bo zanje poskrbel on (ang. I got you sir), vendar Trump znova ponovi. “Pustite mi, da vzamem čevlje.”

Drug moški agent ga nato poskuša zaustaviti ter mu pove, da ima okrvavljeno glavo, a Trump še v tretje vztraja: “Pustite mi, da vzamem čevlje.” Tik preden zapusti oder z dvignjeno pestjo, v zrak zakliče še “boj” (ang. fight), kar množica zbranih udeležencev shoda pospremi z glasnim aplavzom in skandiranjem “ZDA” (ang. USA).

Kateremu pripadniku varnostne službe je na koncu uspelo zgrabiti Trumpove čevlje, s posnetka ni razvidno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje