Prvi govor Meghan Markle na Otoku po selitvi v ZDA

Magazin 06. Sep 202213:10 0 komentarjev
Meghan Markle
PROFIMEDIA

V svojem prvem govoru v Združenem kraljestvu, odkar se je z možem Harryjem umaknila iz kraljeve družine, je Meghan Markle spregovorila o svojem boju, da je prišla do točke, ko je premagala dvom o sebi.

Meghan Markle se je v svojem govoru spomnila, da je bila pred osmimi leti na istem dogodku One Young World precej živčna in si je v nekem trenutku rekla: “Kako to, da sem tukaj?” Dejala je, da je dvomila o sebi, ko je stala ob boku številnim svetovnim voditeljem. “Bila sem dekle iz serije Suits.”

Tokrat jo je na mladinskem vrhu v Manchestru spremljal mož, princ Harry. To je bil prvi obisk vojvode in vojvodinje Susseške v Združenem kraljestvu po kraljičinem platinastem jubileju in prvi Meghanin nastop v Združenem kraljestvu, odkar se je par preselil v ZDA, piše BBC.

Ta obisk je sledil tudi številnim burnim odzivom na intervju z Meghan v newyorški reviji The Cut iz prejšnjega tedna, po katerem so se znova pojavili namigi o družinskih napetostih.

“Zelo lepo se je vrniti v Združeno kraljestvo,” je svoj nagovor začela Meghan na vrhu One Young v manchestrski dvorani Bridgewater.

V govoru, v katerem se je Meghan izognila vsakršni polemiki, je vojvodinja opisala svoje občutke iz leta 2014, ko se je udeležila dogodka kot televizijska igralka in preden je spoznala princa Harryja. “Nisem bila prepričana, da spadam sem. Bila sem zelo živčna. Dvomila sem o sebi in se spraševala, ali sem dovolj dobra,” je povedala občinstvu mladih voditeljev iz več kot 190 držav.

“Ta izkušnja me je presunila. Mislim, da sem celo shranila majhno papirnato kartico, na kateri je pisalo moje ime. Kot dokaz, da sem bila tam,” je povedala občinstvu.

Dodala je, da je navdušena, da se ji je letos lahko pridružil tudi mož. Udeležba na dogodku delegate stane več kot 3.000 funtov (okoli 3.473 evrov), organizatorji pa pravijo, da jih večinoma financirajo dobrodelneži ali štipendije.

Mladim delegatom je dejala, da so oni tisti, ki spodbujajo pozitivne in nujne spremembe, ki so potrebne po vsem svetu. Njenemu nagovoru je sledil presunljiv nagovor pop zvezdnika Boba Geldofa, ki je mlade bodoče voditelje posvaril, naj se ne spremenijo v “odurneže”, če kdaj pridejo na oblast.

Meghan Markle in princ Harry
PROFIMEDIA

Vojvoda in vojvodinja sta se z vlakom odpeljala iz Londona v Manchester na prvega od številnih dogodkov v okviru obiska v Združenem kraljestvu. Ni znano, ali se bosta ta teden srečala tudi z drugimi člani kraljeve družine.

BBC poroča, da njihovi viri pravijo, da je vabilo za srečanje s princem Charlesom še vedno odprto. O tem, ali se bosta princ Harry in Meghan srečala z vojvodo in vojvodinjo Cambriško, ni nobene potrditve.

V načrtu imata tudi potovanje v Nemčijo, kjer bosta podprla načrte za igre Invictus za ranjene veterane, ki bo prihodnje leto, pred tem pa bosta nastopila na podelitvi nagrad WellChild.

Princ Harry je bil v preteklosti vpleten tudi v pravni spor glede stopnje varnosti, ki jo njemu in družini zagotovijo v času obiska Združenega kraljestva. Govori se tudi o tem, da namerava napisati knjigo, v kateri bi spregovoril o vsem dogajanju.

Meghanin intervju za revijo The Cut, ki ga je opravila v svojem kalifornijskem dvorcu, je povzročil mešane odzive – njeni zagovorniki so v njem videli še en dokaz, zakaj je morala pobegniti pred pritiski življenja v kraljevi družini.

Med drugim je v njem dejala, da je “že s svojim obstojem” zamajala “dinamiko hierarhije” v kraljevi družini in namignila na nerešene spore, za katere je dejala, da je “potrebno veliko truda, da odpusti”.

Medtem pa so Meghan njeni glasni kritiki obtožili zablode in se oprli na njene citate, med drugim na tega, ko je dejala, da so njeno poroko s Harryjem v Južni Afriki sprejeli z enakim veseljem, kot “ko je bil Mandela osvobojen iz zapora”. Obtožujejo jo tudi, da se po tem, ko sta zapustila kraljevo družino, še vedno zanašata na te povezave pri promociji svojih novih karier in medijskih podvigov v ZDA.

Združeno kraljestvo še vedno napeto spremlja zdravje 96-letne monarhinje. Med drugim je kraljica odpovedala udeležbo na gorskih igrah Braemar, prvič v zgodovini pa se bo z novim predsednikom oziroma predsednico vlade srečala v Balmoralu, ne v Buckinghamski palači.

Pred tremi leti, ko je premier postal Boris Johnson, je na fotografiji za kraljico visela vidna fotografija princa Harryja in Meghan. Od takrat se je za vse veliko spremenilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!