Putin: Kamala Harris ima nalezljiv smeh, podprli jo bomo

Svet 05. Sep 202418:33 3 komentarji
Vladimir Putin
Foto: Roscongress Foundation via REUTERS

Rusija bo na novembrskih predsedniških volitvah v ZDA podprla Kamalo Harris, je s posmehljivim izrazom na obrazu izjavil ruski predsednik Vladimir Putin. Bela hiša ga je v odzivu pozvala, naj se preneha vmešavati v ameriške volitve, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je na gospodarskem forumu v Vladivostoku pojasnil ruski predsednik Vladimir Putin, je Rusija sprva podpirala kandidaturo aktualnega predsednika Joeja Bidna. Vendar pa se je ta iz predsedniške tekme umaknil in svoje podpornike pozval, naj na volitvah podprejo Kamalo Harris.

“To bomo storili tudi mi; podprli jo bomo,” je s posmehljivim izrazom na obrazu dejal Putin in izpostavil, da se Harris smeje tako nalezljivo, da je očitno, da je z njo vse v redu. Dodal je, da je odločitev nazadnje v rokah ameriških volivcev.

Bela hiša je v odzivu ruskega predsednika pozvala, naj preneha govoriti o volitvah v ZDA in se vanje vmešavati. “Edini ljudje, ki bi morali odločati o tem, kdo bo naslednji predsednik ZDA, so Američani,” je poudaril tiskovni predstavnik sveta za nacionalno varnost ZDA John Kirby.

Po prepričanju ameriških obveščevalnih služb naj bi sicer Putin raje videl, da na novembrskih volitvah zmaga bivši predsednik Donald Trump, ki je v preteklosti izjavil, da bi kot predsednik ZDA vojno v Ukrajini končal v 24 urah. Obenem tudi ni naklonjen nadaljnjemu podpiranju Kijeva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje