Roze šampanjec Brada Pitta bo letos uradna penina na podelitvi oskarjev

Magazin 02. Mar 202312:00
Brad Pitt
Profimedia

In zmagovalec je . . . Roze šampanjec Brada Pitta. Fleur de Miraval bo namreč uradni slavnostni mehurček na 95. podelitvi oskarjev v nedeljo, 12. marca. Rožnati šampanjec je lani prevzel vodenje Piper-Heidsieck in je bil prvi slaven šampanjec, ki so ga točili na prestižnem dogodku.

Fleur de Miraval je tudi prva in edina šampanjska hiša, posvečena izključno šampanjcu vrste roze, ki so zadnja leta zelo priljubljeni tudi v Sloveniji. Penina izhaja iz Pittove priljubljene znamke Rosé Miraval, ki seveda diši po Franciji. Dvakratni dobitnik oskarja je leta 2008 z Angelino Jolie kupil Château Miraval, vendar je igralka svoj delež v kleti Province prodala, potem ko je leta 2016 vložila zahtevo za ločitev. Pitt od takrat sodeluje z družino Perrin iz Château de Beaucastel, da bi se povečala prodaja penine roze (in še linija za nego kože). Steklenica Bradove penine stane 370 evrov.

Miraval Côtes de Provence
Profimedia

Da bi ustvarili posebni šampanjec ali penino, so mešanici dodali še nekaj skrivnosti francoskih vinarjev. Družina Perrin že šest generacij kmetuje v Champagneu in je tako v svoje prizadevanje prinesla bogate vinarske izkušnje, Brad pa seveda svetovni zvezdniški sijaj in je popolna reklama na dveh nogah. Igralec je že pred tedni sporočil, da se bo iz ZDA preselil v Francijo, kjer se trenutno počuti veliko bolje kot tam.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.