Rusija napadla ukrajinsko energetsko infrastrukturo

Svet 17. Okt 202411:51 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Rusija je ponoči z več kot 50 brezpilotnimi letalniki napadla cilje v Ukrajini, pri čemer je ukrajinska zračna obramba sporočila, da je 22 dronov uspela sestreliti.

Ukrajinska zračna obramba je po lastnih navedbah uspela sestreliti 22 dronov, ob tem pa je izgubila sled za 27 brezpilotniki, ki so verjetno padli na ukrajinsko ozemlje, potem ko so jih je zračna obramba onemogočila z elektronskimi sredstvi. Še dva naj bi odletela nad Belorusijo.

Ob tem se je ponoči v Kijevu sprožilo več alarmov pred zračnimi napadi, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Tarča enega od napadov je bila stanovanjska stavba v ukrajinski prestolnici. O smrtnih žrtvah ali ranjenih niso poročali, nastala pa je gmotna škoda. Razbita so bila okna v treh nadstropjih. Razbitine drona so po navedbah mestnih oblasti našli tudi na območju bližnjega vrtca.

Ruske sile so napadle tudi energetsko infrastrukturo v regiji Mikolajiv in upravno zgradbo v regiji Sumi.

Po navedbah guvernerja regije Mikolajiv Vitalija Kima napad ni povzročil žrtev, je pa ponekod začasno onemogočil dobavo elektrike.

V regiji Sumi je napad ruskega brezpilotnega letalnika povzročil požar na upravni zgradbi in poškodoval dve vozili, na spletni strani poroča agencija Reuters.

Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!