Rusija v nočnih napadih sestrelila več kot 140 ukrajinskih dronov

Svet 10. Sep 202407:38 2 komentarja
Foto: Maxim Shemetov/REUTERS

Rusija je ponoči sestrelila 144 ukrajinskih dronov, od tega 20 nad Moskvo. Po navedbah lokalnih oblasti je v napadih umrla 46-letna ženska, še trije so ranjeni.

Ruska zračna obramba je ponoči po navedbah obrambnega ministrstva nad državo sestrelila 144 ukrajinskih dronov, od tega 20 nad prestolnico Moskva. 72 dronov so prestregli nad obmejno regijo Brjansk, 20 nad Moskvo, 14 nad regijo Kursk, 13 nad regijo Tula, še 25 pa nad drugimi deli države, izjavo ruskega obrambnega ministrstva povzema francoska tiskovna agencija AFP.

O žrtvah poročajo iz prestolnice, kjer je v stanovanjskem bloku v naselju blizu Moskve v 11. in 12. nadstropju stavbe izbruhnil požar. Po navedbah lokalnih oblasti je umrla 46-letna ženska, še trije ljudje so ranjeni.

Guverner moskovske regije Andrej Vorobjov in in moskovski župan Sergej Sobjanin sta sporočila, da so droni poleteli nad različne predele širšega območja mesta.

Na desetine ljudi so po njunih navedbah umaknili na varno, na moskovskih letališčih nastajajo zamude in odpovedi letov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Maxim Shemetov/REUTERS
Foto: Maxim Shemetov/REUTERS
Foto: Maxim Shemetov/REUTERS
Foto: Maxim Shemetov/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje