Rusija z droni znova nad več ukrajinskih regij

Svet 16. Okt 202411:39 0 komentarjev
Toreck
Toreck je industrijsko mesto v okrožju Bahmut v regiji Doneck v vzhodni Ukrajini. (Foto: PROFIMEDIA)

Več ukrajinskih regij je bilo ponoči tarča ruskih napadov z brezpilotnimi letalniki. Medtem ko Kijev trdi, da je odbil napredovanje ruskih sil v Donecku, ukrajinski vojaški blogerji poročajo, da so ruske sile zavzele vas Ostrivske.

Po navedbah ukrajinske vojske je zračna obramba sestrelila 51 dronov.

Kijev poroča tudi o okrepljenih spopadih v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine. Mesto Herson in deli regije Mikolajev na jugu države pa so ostali brez elektrike.

Medtem ko Kijev trdi, da je odbil napredovanje ruskih sil v Donecku, ukrajinski vojaški blogerji poročajo, da so ruske sile zavzele vas Ostrivske. Ukrajinskim silam v bližnji vasi Kurahivka pa sedaj grozi obkolitev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Južno ukrajinsko mesto Herson, ki ga nenehno obstreljujejo ruski vojaki, je medtem ostalo brez elektrike, je danes sporočil guverner regije Oleksandr Prokudin in poudaril, da so popravila že v teku. “Strokovnjaki nam zagotavljajo, da bodo v nekaj urah v mestu ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo,” je dodal.

Oskrba z elektriko je bila prekinjena tudi v delih sosednje regije Mikolajev. Vzrok sicer niso bili napadi, temveč tehnična okvara, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!