Ruska vojska z zavzetjem še ene vasi korak bližje Pokrovsku

Svet 13. Okt 202417:17 0 komentarjev
Selidova
Foto: Serhii Nuzhnenko/REUTERS

Ruska vojska je v regiji Doneck zavzela še eno vas, s čimer se je približala cilju zasedbe pomembnega prometnega vozlišča Pokrovsk. Tako ruska kot ukrajinska stran sta ponoči izvedli niz napadov z droni.

Ruska vojska se je z zavzetjem še ene vasi v ukrajinski regiji Doneck približala cilju zasedbe Pokrovska, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Ruske sile so po navedbah ministrstva tik pred krajem Selidove, okoli 20 kilometrov južno od pomembnega prometnega vozlišča Pokrovsk.

Iz Moskve so po navedbah tujih tiskovnih agencij danes sporočili, da je ruska obramba v treh obmejnih regijah sestrelila 13 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov. Ukrajinski generalštab je medtem poročal o 31 sestreljenih ruskih dronih.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes opozoril na nenehne ruske napade in ob tem izrazil prepričanje, da imajo zavezniki Kijeva dovolj sistemov zračne obrambe, s katerimi bi jim lahko pomagali pri obrambi. Ukrajinska vojska medtem vztraja na ruskem ozemlju v regiji Kursk, kjer po besedah Zelenskega uspešno kljubujejo ruskim protinapadom.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!