S skrito kamero ujeli medicinsko sestro, ki je lažno cepila ljudi

Koronavirus 17. Jan 202214:35 > 15:02 2 komentarja
Lažno cepljenje
Twitter/Polizia di Stato

Italijanska policija je aretirala medicinsko sestro, ki je v cepilnem centru v Palermu na podlagi lažnega cepljenja izdajala covidna potrdila, poroča The Guardian. Podobnih primerov je v Italiji iz dneva v dan več.

Z lažnim cepljenjem je 58-letna medicinska sestra proticepilcem izdajala potrdila o cepljenju. Ta so v Italiji potrebna za dostop do barov, restavracij in javnega prevoza ter za potovanja.

Posnetki skrite kamere kažejo, da je medicinska sestra cepivo pred dejanskim cepljenjem vbrizgavala v robček. Po poročanju The Guardiana je tudi potrdilo o prejetem poživitvenem odmerku, ki ga je imela medicinska sestra, lažno.

Italijanski policisti so medicinsko sestro v petek aretirali zaradi ponaredbe in poneverbe.

Za policiste v Italiji pa to ni osamljen primer: vedno več zdravstvenih delavcev, med katerimi so vsaj trije zdravniki, so pristojni obtožili oziroma so v preiskavi zaradi sumov o lažnem cepljenju. Nekateri so za uslugo prejeli tudi do 400 evrov, še piše Guardian.

Vse do 300 evrov pa so po poročanju preiskovalcev v Italiji tamkajšnji proticepilski aktivisti pripravljeni plačati za prejem tako imenovanega “super zelenega potrdila”, ki Italijanom omogoča obisk kinodvoran, telovadnic, nočnih klubov in stadionov ter jim dovoljuje, da so postreženi v notranjosti barov in restavracij.

“Odkrili smo temne in goljufive načrte nepopustljivih proticepilcev, ki se ne obotavljajo pri kršenju zakonov,” je za The Guardian povedal palermski policijski komisar Leopoldo Laricchia in dodal, da je preiskava žal pokazala tudi, da v tesnem stiku z bolniki še zmeraj delajo necepljeni zdravstveni delavci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje