Se luksuzno življenje pastorke Lavrova zaključuje?

Magazin 24. Mar 202218:39 > 27. Apr 2022 14:50 0 komentarjev
Sergej Lavrov
PROFIMEDIA

Velika Britanija je sankcionirala pastorko ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova. 26-letna Polina Kovaleva je pri 21 letih postala lastnica razkošnega stanovanja v Londonu, katerega cena je ob nakupu presegla pet milijonov evrov. Čeprav je bilo stanovanje odplačano v gotovini, v resnici ni znano, kdo je zanj plačal.

Velika Britanija je zaradi ruske agresije na Ukrajino sprejela nov paket ukrepov zoper ruske oligarhe in poslovneže. Na seznamu se je znašla tudi Polina Kovaleva, pastorka ruskega zunanjega ministra Sergeja Lavrova. Podrobnosti iz življenja 26-letnice je na začetku marca na družbenem omrežju Twitter razkrila novinarka oziroma aktivistka in članica protikorupcijske fundacije opozicijskega politika Alekseja Navalnega Marija Pevčih, ki je pred leti raziskovala izvor njenega premoženja.

Kot je Pevčih zapisala 10. marca, je Lavrov, čeprav ima ‘uradno’ ženo, ki je javnosti znana, že dvajset let v resni zvezi  s Svetlano Poljakovo.

Poljakova naj bi bila zelo premožna, čeprav ni znano, s čim se v resnici ukvarja. Priljubljena Polina je njena hčerka iz prvega zakona, njen biološki oče pa ni bogat. Pri 21 letih je postala lastnica razkošnega stanovanja v četrti Kensington v Londonu, ki naj bi bil odplačan v gotovini. “Kako je to mogoče? Njen edini vir denarja je njena nezaposlena mati, ki je po naključju tudi Lavrovova neuradna žena. Gre za šolski primer nepojasnjenega premoženja,” je novinarka Pevčih pred dvema tednoma zapisala na Twitterju in dodala, da bi morala Velika Britanija mater in hčer zaradi premoženja nepojasnjenega izvora sankcionirati.

In ravno to se je zgodilo. V novem paketu sankcij se je znašla tudi 26-letnica. Po poročanju britanskih medijev je Polina v mladosti obiskovala zasebni internat v Bristolu, preden je diplomirala iz ekonomije in politike na univerzi Loughborough, pozneje pa je dokončala tudi magistrski študij na Imperialnem kolidžu v Londonu. Po končanem šolanju se je zaposlila v energetskem velikanu Gazprom, kjer naj bi pomagala pri združitvah in prevzemih, zatem pa v rudarskem podjetju Glencore.

Preden je kupila stanovanje v četrti Kensington, za katero je v gotovini odštela več kot pet milijonov evrov, je živela v hiši, ki je v lasti ruskega veleposlaništva, v četrti Holland Park. Kdo je v resnici plačal za njeno stanovanje, ni znano. Nepremičnino pa naj bi si delila s partnerjem, ki ima v družbi, ki jo vodi Polina, desetodstotni delež lastništva.

Britansko zunanje ministrstvo je v odzivu na sankcije zoper 26-letno Polino dejalo, da ta ukrep pošilja močno sporočilo tistim, ki imajo koristi od ruske agresije. Po novici, da je Velika Britanija sankcionirala ministrovo pastorko, je novinarka Pevčih, ki je tudi razkrila podrobnosti njenega življenja, na Twitterju napisala, da je njenega razkošnega britanskega življenjskega stila konec.

“To se ne bi zgodilo brez vas. Hvala vam,” je dejala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!