Silovita neurja tudi na avstrijskem Koroškem in severu Hrvaške

Svet 03. Avg 202411:19 0 komentarjev
Nevihta nad Portorožem
Fotografija je simbolična. (Foto: ARSO)

Neurja, ki so v petek pozno popoldne in zvečer divjala na severovzhodu in v osrednjem delu Slovenije, so prizadela tudi avstrijsko Koroško in Štajersko ter sever Hrvaške. Poročajo o poplavljenih cestah, podrtih drevesih in odkritih strehah.

Na avstrijske Koroškem so se prva neurja razbesnela v petek okoli 17. ure. Obilno deževje je povzročilo poplave, močni sunki vetra pa so podrli več dreves, so po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes sporočili tamkajšnji gasilci.

Zatem se je neurje pomaknilo proti jugovzhodu. Na avstrijskem Štajerskem so morali gasilci posredovati 70-krat, večinoma zaradi odkritih streh in podrtih dreves. Na območju danes odstranjujejo posledice ujme, še poroča APA.

O silovitih neurjih so v petek zvečer poročali tudi s severa Hrvaške, kjer so gasilci prav tako posredovali zaradi poplav in podrtega drevja. Na območju Čakovca in Varaždina je po poročanju hrvaške javne radiotelevizije HRT poleg močnega dežja padala tudi drobna toča. Ob tem je pihal močan veter. Nevihte z močnim vetrom so dosegle tudi hrvaško prestolnico Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!