Nove podrobnosti o obisku sina Donalda Trumpa v Beogradu: o čem so govorili

Svet 24. Sep 202411:21 > 16:43 0 komentarjev

V času ameriške predvolilne kampanje je v Beograd prispel najstarejši sin republikanskega kandidata za predsednika Donald Trump mlajši. Na sestanku, kjer se je zbralo okoli 50 gostov iz sveta srbskega gospodarstva, so govorili o Trumpovih investicijah v svetu, predvsem na področju nepremičnin, hotelov in digitalnih medijev, ter pogojih za poslovanje v Srbiji in ZDA.

V Beogradu se je po poročanju N1 Srbija mudil Donald Trump mlajši, najstarejši sin republikanskega kandidata za ameriškega predsednika. Prihod ni bil javno napovedan, ameriško veleposlaništvo v Srbiji pa prihoda Trumpa mlajšega ni komentiralo.

Novinarji so pred hotelom opazili prihod številnih visokih gostov. Med njimi so bili nekdanji lastnik skupine Rudnap Vojin Lazarević ter nekdanji predsednik izvršnega odbora uprave Erste Bank Slavko Carić in njegova žena Ivana Bilan Carić. Med povabljenimi naj ne bi bilo članov srbske vlade. Po besedah vira nove.rs je bilo “veliko poslovnežev iz Amerike, ki so srbskega porekla”.

Po poročanju Nova.rs je bilo na druženju s srbsko elito okoli 50 gostov, tema pa so bile Trumpove investicije v svetu, predvsem na področju nepremičnin, hotelov in digitalnih medijev, ter pogoji za poslovanje v Srbiji in ZDA. Po poročanju vira srbske nove.rs se je Trumpov sin dotaknil tudi ameriških volitev in obljubil boljše odnose med državama v primeru, da njegov oče Donald Trump ponovno postane predsednik.

Donald Trump mlajši v Beogradu Donald Trump mlajši v Beogradu
Foto: N1 Srbija
Donald Trump mlajši v Beogradu Donald Trump mlajši v Beogradu
Foto: N1 Srbija
Donald Trump mlajši v Beogradu Donald Trump mlajši v Beogradu
Foto: N1 Srbija

Pobudo za obisk naj bi po poročanju nove.rs dala skupina poslovnežev iz Srbije in Romunije, ki so tudi člani Romunske republikanske stranke.

Trump mlajši, ki je Srbijo zjutraj že zapustil Srbijo, naj bi zvečer namreč gostil še en dogodek v prav Bukarešti. V nasprotju z obiskom v Srbiji je bil dogodek v Romuniji napovedan, poroča N1 Srbija.

Donald Trump mlajši
Foto: Instagram/N1

Donald Trump mlajši je izvršni podpredsednik podjetja The Trump Organisation, ki vodi skupaj z mlajšim bratom Ericom. Podjetje je v času Trumpove administracije poslovalo s tujimi vladami, kar je v ameriški javnosti naletelo na neodobravanje. Po očetovem porazu proti Joeju Bidnu na volitvah leta 2020 je bil eden bolj glasnih podpornikov teorije o domnevno ukradenih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!