Slovenec na Hrvaškem: To je sramota, dvomim, da pridem tudi naslednje leto

Svet 21. Jul 202411:38 9 komentarjev
Hrvaško morje
Fotografija je simboličn (Foto: PROFIMEDIA)

Poletna turistična sezona je na vrhuncu. O tem pričajo tudi posnetki z avtocest – ne samo slovenskih, v krču gneče so bile v soboto tudi hrvaške avtoceste. To je med vozniki povzročilo kar nekaj nejevolje. "To je sramota. V 10-kilometrski koloni čakamo že dve uri. Ne verjameva, da bova naslednje leto ponovno prišla na Hrvaško," je dejal eden od turistov iz Slovenije. Spet drugih pa veliko število turistov ne moti.

Ta konec tedna je prometno eden najbolj obremenjenih v celotni poletni turistični sezoni, saj se na Jadranu menja večje število turistov. Čeprav tudi danes beležijo gnečo na cestah, je bilo še posebej kaotično v soboto. Ne samo slovenske avtoceste, v krču je bil namreč tudi promet na Hrvaškem, kar je razburilo mnoge, ki so potovali proti obali.

“To je sramota. V 10-kilometrski koloni čakamo že dve uri. Ne verjameva, da bova naslednje leto znova prišla na Hrvaško,” je za N1 Zagreb dejal Miha iz Slovenije. Nezadovoljstvo je bilo zaznati tudi med turisti iz drugih držav. “Že dve uri čakamo pred Zagrebom in kdo ve, kakšna je gneča naprej do morja,” je dejal Beograjčan Zoran. “Brez besed sem. Krasne kolone, super!” je bil skop Ribol s Češke.

Nekaterim pa tudi velika gneča ni pokvarila razpoloženja. Dragan iz Nemčije je namreč pričakoval zastoje in se nanje tudi pripravil. “Nenazadnje je le čas počitnic,” je dejal.

Samo skozi eno cestninskih postaj v Zagrebu se je v soboto prepeljalo prek 20.000 vozil, na hrvaški obali pa je trenutno okoli milijon turistov, poroča N1 Zagreb.

Pa je turistov letos preveč? “Vedno je lepo, ko pridejo ljudje. Nič mi ne more preprečiti kopanja v morju,” je dejala Ena iz BiH. Mladen iz Garešnice na Hrvaškem pa je dodal, da gneča ni prevelika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje