25-letni Slovenec v Poreču padel s strehe apartmaja in umrl

poreč, smrtna nesreča, padel z balkona
Bralec

V letovišču Lanterna v hrvaškem Poreču se je davi smrtno ponesrečil slovenski državljan. Kot so za N1 pojasnili na istrski policijski upravi, je 25-letnik padel s strehe tamkajšnjega apartmaja.

Na Policijski upravi istrska so za N1 potrdili, da so okoli 3. ure zjutraj prejeli obvestilo, da so v turističnem naselju na območju Tar-Vabrige našli mrtvega moškega.

Kriminalistična preiskava je potrdila, da je po do zdaj znanih podatkih 25-letnik z višine nekaj metrov padel s strehe stanovanja. “Pristojno državno tožilstvo je odredilo obdukcijo za ugotovitev natančnega vzroka smrti,” so sporočili. Vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter pa je v odzivu za N1 pojasnil, da je slovenska ambasada v Zagrebu prejela obvestilo o smrti slovenskega državljana.

O smrti so bili obveščeni tudi v potovalni agenciji Collegium Mondial Travel, saj trenutno v Poreču poteka Spring Break. Vendar so v agenciji za N1 povedali, da umrli v Poreču ni dopustoval v sklopu agencije, ampak v lastni režiji. “Ponesrečeni ni bil gost letovišča in se dogodka ni udeležil v sklopu potovanja naše agencije, zato se način njegovega prihoda in okoliščine nesrečne situacije še raziskuje s strani pristojnih organov doma in v tujini,” so še dodali za N1.

Pogovarjali smo se sicer tudi s Slovencem, ki trenutno dopustuje v neposredni bližini kraja nesreče. Kot je povedal, naj bi bil moški v času dogodka sam, prijatelji pa na zabavi. Po padcu naj bi ga čez nekaj časa našli prvi sosedje, ki so ga začeli oživljati do prihoda interventnih služb.

poreč, smrtna nesreča, padel z balkona poreč, smrtna nesreča, padel z balkona
Bralec
poreč, smrtna nesreča, padel z balkona poreč, smrtna nesreča, padel z balkona
Bralec
poreč, smrtna nesreča, padel z balkona poreč, smrtna nesreča, padel z balkona
Bralec

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.