Slovenska plaža v Budvi zaprta zaradi fekalij

Svet 11. Jul 202409:39 1 komentar
Slovenska plaža v Budvi
Slovenska plaža v Budvi (Foto: PROFIMEDIA)

Na Slovensko plažo v Budvi je prek kanala, ki vodi v morje, naplavilo fekalije. Izobešena je rdeča zastava, kopanje pa je do nadaljnjega prepovedano.

Analiza kakovosti morske vode s 114 lokacij v Črni gori je pokazala, da je bila morska voda na več kot 80 odstotkih lokacij odlične kakovosti, na dobrih 13 odstotkih lokacij dobre, na okoli 4,5 odstotka zadovoljive, medtem ko je bila na slabih dveh odstotkih lokacij slabe kakovosti.

V občini Budva so preverili 34 lokacij. Na 29 lokacijah je bila kakovost vode odlična, na dveh lokacijah dobra, na dveh zadovoljiva, na Slovenski plaži 03 pa so analize pokazale slabo kakovost morske vode.

V Boki Kotorski, v občini Tivat, je bila kakovost morske vode med desetimi preverjenimi lokacijami na šestih odlična, na treh pa dobra. Na plaži Solili 01 je bila kakovost vode slaba, med drugim razkriva objavljeno poročilo.

“Dosedanje analize vzorcev morske vode so bile posredovane republiškemu inšpektoratu za vode, ki bo sprejel nadaljnje ukrepe,” so sporočili z javnega podjetja Morsko dobro. Inštitut za biologijo medtem nadaljuje jemanje vzorcev, o rezultatih pa bodo pristojni sproti obveščali javnost, piše N1 Beograd.

Fekalije nekdo ponoči spustil v morje

Po poročanju lokalnih medijev je na Slovensko plažo v Budvi, prek kanala, ki vodi v morje, naplavilo fekalije. Tamkajšnji gostinci so zaradi neznosnega smradu, ki se širi po okolici, pozvali oblasti, da nemudoma ukrepajo in ugotovijo, iz katere stavbe v kanal iztekajo fekalije.

Te naj bi nekdo v kanal namerno spuščal ponoči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje