Smrtonosna požara v Indiji: ljudje so razbijali vrata in skakali skozi okna

Svet 26. Maj 202412:29 0 komentarjev

V soboto sta v Indiji izbruhnila dva požara. Pristojni poročajo, da je v plamenih, ki so zajeli dvorano z igralnimi avtomati v mestu Rajkot, umrlo najmanj 27 ljudi, med njimi tudi štirje otroci. Drug požar je izbruhnil v pediatrični kliniki v New Delhiju. Tam je umrlo najmanj sedem novorojenčkov.

V dvonadstropnem poslopju v mestu Rajkot v zvezni državi Gujarat je bilo v času požara več kot 300 ljudi. Številni naj bi ostali ujeti, ko se je blizu vhoda porušila začasno postavljena struktura. Preživeli so morali razbijati vrata in so na varno skakali skozi okna, da so pobegnili ognjenim zubljem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Plameni so se zaradi vnetljivih materialov hitro širili, dodajajo pristojni. Gasilci zaenkrat kot najverjetnejši razlog za požar navajajo kratek stik. Po poročanju Reutersa družine še vedno iščejo pogrešane.

požar New Delhi
V New Delhiju je izbruhnil požar v pediatrični kliniki. Umrlo je najmanj sedem novorojenčkov. (Foto: REUTERS)

Še en smrtonosen požar je v soboto izbruhnil v New Delhiju. Gasilci so sporočili, da so iz pediatrične klinike uspeli rešiti 12 novorojenčkov, sedem pa jih je umrlo, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Vzrok požara zaenkrat še preučujejo. Oblasti zagotavljajo, da bodo našle vse odgovorne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!