Splet se čudi njegovemu početju: prizor s Floride nikogar ni pustil ravnodušnega

Svet 10. Okt 202416:00 0 komentarjev
Florida milton
Foto: PROFIMEDIA

Splet je presenečen nad nenavadnim načinom zaščite hiše pred silovitim orkanom.

Po družbenih omrežjih je začela krožiti nenavadna fotografija, ki je sprožila val komentarjev.

Prikazuje hišo na Floridi, ki jo je lastnik Mohammed Nijem pred prihodom uničujočega orkana Milton nenavadno zavaroval – s pritrdilnimi trakovi. Fotografija njegovih priprav je hitro postala viralna, saj sta si jo ogledala že več kot dva milijona uporabnikov.

Nijem je svojo hišo želel zaščititi s šestimi ogromnimi pritrdilnimi trakovi, v upanju, da je ne bi odpihnili močni vetrovi, ki so spremljali orkan stoletja. Fotografijo njegovih prizadevanj je na platformi X delil lokalni medij Spectrum Bay News 9. Njegova poteza je hitro pritegnila pozornost spletnih uporabnikov, ki so bili navdušeni nad njegovo kreativnostjo.

Komentarji na družbenih omrežjih so bili polni pohval, pa tudi šal na račun njegove metode. Eden od uporabnikov je zapisal: “Vsi se smejijo, a ta človek bo legenda, ko bodo vse druge hiše plavale po cesti, on pa bo sedel v dnevni sobi ob bazenu in gledal televizijo, ki jo poganja Starlink.” Drugi so bili bolj skeptični, a so vseeno izrazili spoštovanje do njegovega truda: “Pravzaprav spoštujem trud. Upam, da je bil učinkovit.”

Številni komentarji so izpostavljali njegovo domiselnost: “Razmišlja zunaj okvirov, potrebujemo več takšnih ljudi.” Nekateri pa so dejali, da jih zelo zanima, ali je njegova nenavadna zamisel dejansko delovala. To sicer še ni znano, saj v medijih informacij o tem, kaj se je s hišo zgodilo, še ni.

Medtem ko se je Nijem odločil, da ostane v svojem domu in ga svojevrstno zaščiti, je milijone drugih prebivalcev Floride pred prihodom orkana Milton zapustilo domove. Ta siloviti orkan, ki je ponoči divjal po državi, je prinesel močne nalive in silovit veter, kar je povzročilo obsežne poplave in ogromno škodo. Veter je med drugim prevračal avtomobile, ljudje poročajo, da so po nebu leteli tudi strehe in semaforji.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!