Zakaj se gugla čaroben kraj na Peloponezu

Magazin 10. Mar 202207:57 > 13:54 0 komentarjev
Monemvasia
PROFIMEDIA

Turisti iz Srbije zadnje dni na spletu množično iščejo grški kraj, ki ga verjetno ne boste našli v vodnikih, na seznamih priljubljenih turističnih destinacij ali razglednicah s podobami idiličnih plaž. Zato je popoln.

V pričakovanju nove turistične sezone, ki se bo začela 15. marca, je Grčija ukinila obrazec PLF (evropski elektronski obrazec za sledenje potnikov) in napovedala nova pravila glede turistov, zato naj bi v priljubljenih letoviščih nastajala gneča. A sodeč po počitniških trendih na Googlu turiste iz Srbije letos najbolj navdušuje majhen kraj na Peloponezu.

Gre za Monemvasio, mestece na majhnem otoku, ki je s kratkim nasipom povezan s celino.

Otok je od celine ločil potres leta 375, simbol Monemvasie pa je srednjeveška trdnjava, ki se dviga nad mestom in pričara pravljično vzdušje.

Monemvasia je razdeljena na dva dela. Stara Monemvasia je srednjeveško mestece, izklesano na pobočjih skal, ozkih ulicah in čudovitih razgledih, Nea (nova) Monemvasia pa je sodobno naselje s turističnimi objekti pred nasipom.

Kar zadeva plaže, je Kakavos najbližji novemu delu mesta in ima pogled na trdnjavo, približno dva kilometra od mesta pa je peščena plaža Pori, ena najdaljših na Peloponezu. Seveda je v okolici še nekaj drugih čudovitih plaž, kopanje pa je mogoče v starem delu mesta, na majhnih plažah Kourkoula in Portelo.

To čudovito mestece je od prestolnice Atene oddaljeno približno 300 kilometrov, avtobusne linije ju povezujejo večkrat na dan, vožnja pa traja približno štiri ure in pol, piše Grčkainfo.

Avtorica: Ana Kalaba/Nova.rs

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!