Srbija v Liverpool pošilja mladeniča, ki “se mu spi”

Kultura 05. Mar 202310:45 1 komentar
Luke Black
Filip Krainčanić/Nova.rs

Na Evroviziji, ki bo letos potekala v Liverpoolu, bo Srbijo zastopal pevec Luke Black. Njegova družbenokritična pesem "Samo mi se spava" med drugim poudarja, da bi morali biti pozorni na dogajanje okrog nas, saj če ne vajeti prevzamejo drugi.

Srbija je izbrala svojega predstavnika za tekmovanje Evrovizija 2023. Predstavljal jo bo glasbenik Luka Ivanović z umetniškim imenom Luke Black.

Luke Black bo v Liverpool odpotoval s skladbo “Samo mi se spava”. Nagrado mu je izročila Konstrakta, ki je na tem tekmovanju Srbijo zastopala lani.

Preberite še: Evrovizija 2023: Med najbolj gledanimi tudi Joker Out

Za odhod v Liverpool se je v dveh polfinalnih večerih pomerilo 16 skladb, za katere so glasovali tako žirija kot gledalci.

Luke Black v zmagovalni pesmi med drugim poje o svetu, ki gori, a v katerem ne želi izbrati svojega borca, zato se sprašuje, kdo je prevzel nadzor nad njim. “Samo spi se mi. Rad bi spal za vedno,” med drugim poje.

“Velikokrat se je pred in po pandemiji dogajalo, da je svet postal preveč intenziven in da se vedno bolje počutim, ko se naspim. Občutek imam, da se nekako regeneriram. Čeprav je to dobro zame kot za posameznika, na ravni sveta ni dobro, da vsi spimo, medtem ko se okrog nas nekaj dogaja. Verjamem, da moramo malo nadzorovati našo okolice,” je po navedbah Nove.rs Luke Black povedal za Telegraf.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje