Sredozemska država turiste svari pred močnim neurjem

Svet 04. Jul 202412:47 > 13:33 0 komentarjev
Nevihta
Foto: Alen Milavec/BOBO

Grške oblasti so državljane in turiste posvarile pred močnim neurjem, ki bo danes zajelo državo. Pričakovati je močen dež, točo in strele, ki lahko povzročijo požare.

Grške oblasti državljane in turiste svarijo napovedanimi močnimi neurji. Po napovedih, bodo namreč danes dele države zajeli močen dež in nevihte, ponekod je pričakovati tudi točo.

Že v sredo zvečer so oblasti državljanom na telefone poslale sporočilo z opozorilom o prihajajočem neurju. Zapisali so, da se v četrtek pričakuje slabe vremenske razmere. Prebivalce in turiste pa so pozvali, naj v tem času omejijo svoje gibanje in upoštevajo navodila pristojnih, poroča Greek Reporter.

Minister, pristojen za civilno zaščito, Vasilis Kikilias  je dejal, da se morajo ljudje pripraviti na nevarne vremenske razmere. “Na kopnem in na morju morajo biti pozorni na strele,” je povedal po poročanju časopisa Kathimerini.

Nevihte s strelami v Grčiji predstavljajo veliko tveganje za požare. Tako je v sredo zagorelo na otoku Thassos. Že pred tem pa so se gasilci z ognjenimi zublji borili na dveh drugih otokih, kjer je razmere oteževal močen veter.

V torek pa so družbena omrežja preplavile slike iz Grčije, na katerih je videti, da je padala nenavadno velika toča. Velika je bila do štiri centimetre, povzročila pa je veliko škode na kmetijskih pridelkih, zlasti na češnjah, breskvah in jabolkih. Veliko škode je povzročil tudi vetrolom, je poroča grška državna televizija ERT.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!