Sum na sabotažo: droni ohromili letališče v Stockholmu

Svet 09. Sep 202412:50 0 komentarjev
letališče Stockholm
Foto: REUTERS

Zaradi prisotnosti štirih dronov so na letališču v Stockholmu na Švedskem v nedeljo ponoči za skoraj dve uri ustavili zračni promet, je danes povedala policija, ki sumi, da je šlo za sabotažo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Tri letala so vzletela z zamudo, dve pa sta morali pristati na drugih letališčih.

Med prvo in drugo uro ponoči je policija kontrolorje zračnega prometa na letališču obvestila o prisotnosti štirih dronov, je za AFP povedal švedski urad za civilno letalstvo Luftfartsverket.

“Ocenili smo, da ne moremo zagotoviti varnosti letenja, zato smo se odločili omejiti zračni prostor,” je povedal njihov predstavnik za medije.

Zaradi ustavitve zračnega prometa, ki je trajala od nekaj manj kot dve uri, so tri letala vzletela z zamudo, dve pa sta morali pristati na letališčih v Helsinkih in v Landvettru, je upravljavec švedskih letališč Swedavia sporočil AFP.

Policija je začela preiskavo morebitne sabotaže proti letališču. “Sumimo, da je šlo za namerno dejanje, ne morem pa povedati, kakšen je bil namen,” je švedskim medijem povedal medijski predstavnik policije Daniel Wikdahl. Zaradi tajnosti preiskave tudi ni razkril, za katero vrsto drona je šlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!