Tehnološki gigant v odpuščanja in zaustavitev projektov

Gospodarstvo 04. Mar 202309:00 1 komentar
PROFIMEDIA

Ameriški tehnološki velikan Amazon začasno ustavlja projekt izgradnje drugega poslovnega sedeža v Arlingtonu v Virginiji. Skupaj z napovedjo ukinitve 20.000 delovnih mest je to del pritiskanja na zavoro po izjemni širitvi poslovanja v času pandemije covida-19.

Amazon je gradnjo drugega sedeža poleg tistega v Seattlu načrtoval že desetletje. Ob več 100 prijavah je najprej izbral predel Long Island City v newyorški četrti Queens, vendar je nato zaradi nezadovoljstva lokalnega prebivalstva načrte tam opustil.

Cene stanovanj bi namreč v soseski skokovito narasle in čeprav se Long Island City hitro razvija, večina prebivalcev tam ne živi zaradi prestiža, ampak zaradi relativno nizkih cen najemnin. Če bi želeli draga stanovanja, bi se preselili na Manhattan.

Amazon je nato izbral Arlington v Virginiji, ki ni tako urbano razvit. Svoj projekt je promoviral z obljubo 25.000 novih delovnih mest, kar pa bo zdaj ob množičnem odpuščanju, ki se zaradi normalizacije po izjemno rasti v koronskem času dogaja v celotnem tehnološkem sektorju, nekoliko težje izpolniti.

Projekt je tako začasno ustavljen, čeprav Amazon zagotavlja, da je v Arlingtonu že odprl 8.000 novih delovnih mest. Lastnik Amazona Jeff Bezos je nedavno že posvaril pred prihajajočo recesijo. “Če v recesiji nismo zdaj, jo bomo verjetno dosegli zelo kmalu,” je dejal za CNN, ljudem pa je svetoval, naj se odpovedo tveganim naložbam in dvakrat premislijo o svojih poslovnih odločitvah.

Amazon
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje