Če boste upoštevali te nasvete, bo testo vedno vzhajalo tako, kot mora. Če boste dodali še eno sestavino, pa bo to pika na i.
Priprava testa lahko marsikomu povzroči kar nekaj težav, a če boste naslednjič dodali eno sestavino, bo testo vzhajalo brez težav.
Skrivnost je v kisu, piše portal Krstarica. Če boste v vsako testo dodali žličko jabolčnega kisa, bo testo bolje vzhajalo.
Preden se lotite priprave testa, maslo in jajca vzemite iz hladilnika in jih nekaj časa imejte na sobni temperaturi. Ne pretiravajte s količino pecilnega praška ali kvasa, saj obstaja možnost, da bo testo preveč naraslo in razpokalo.
Ko se mokre in suhe sestavine povežejo, nastane kemična reakcija in testo začne vzhajati. Ko sestavine zamesite, jih vedno postavite v ogreto pečico, saj testo s pecilnim praškom in kvasom to “zahteva”. Počakajte 10 do 15 minut, ko pečica doseže želeno temperaturo, in nato vanjo položite testo.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!