To živilo vedno dodajte jajcem za zajtrk: lažje boste shujšali

Magazin 18. Nov 202417:17 0 komentarjev
pečena jajca, ponev, kruh, črn
Foto: PROFIMEDIA

Ko gre za zdravo hrano za zajtrk, so jajca najboljša izbira, saj vsebujejo veliko beljakovin in spodbujajo občutek sitosti. Če jim dodate še eno zelenjavo, pa bo to pika na i.

Ne glede na to, ali imate radi umešana jajca, omlete ali poširana jajca, lahko svoj obrok naredite še boljši – in to s špinačo.

To živilo nekateri imenujejo tudi kraljica zelenjave, saj naj bi pomagalo pri izgubi odvečnih kilogramov.

Špinača je namreč polna hranilnih snovi, ki naj bi pospešila hujšanje. Je vsestranska zelenjava in jo lahko brez težav dodamo marsikateremu receptu, brez pomislekov tudi jajcem.

Špinača vsebuje kopico hranil in vlaknin, ki pospešujejo prebavo, obenem pa imajo nizko energijsko vrednost. Vsebuje veliko vitaminov, mineralov in več vrst flavonoidov, bogata naj bi bila tudi s kartenoidi, ki imajo protivnetne učinke. Tako kot ostala zelena zelenjava vsebuje vitamine A, C in E ter folno kislino, špinača pa je tudi eno redkih živil, bogatih z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti.

Po drugi strani so jajca bogata z beljakovinami in spodbujajo občutek sitosti, beljakovine pomagajo tudi ohranjati mišično maso med hujšanjem. Izguba trebušne maščobe je lahko “težaven” proces, a moramo pri tem biti vztrajni in ne smemo hiteti. Izguba telesne teže poleg zdrave in redne prehrane zahteva tudi redno telesno aktivnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!