Tožilci potrdili vzrok lanskoletne hude prometne nesreče pri Benetkah

Svet 21. Jun 202414:57 0 komentarjev
avtobusna nesreča
Foto: PROFIMEDIA

Okvara krmilnega mehanizma in slabo stanje zaščitne ograje sta bila kriva za lansko nesrečo avtobusa v Mestrah pri Benetkah, je ugotovilo beneško tožilstvo. V nesreči je umrlo 22 ljudi.

Hudo prometno nesrečo avtobusa v Mestrah pri Benetkah, v kateri je 3. oktobra lani umrlo 22 ljudi, je povzročila okvara krmilnega mehanizma in slabo stanje zaščitne ograje, ki jo je avtobus prebil in padel z nadvoza več kot deset metrov globoko, je izsledke po zaključku preiskave danes povzelo beneško tožilstvo.

“Kakšna je vzročno-posledična povezava med okvaro krmilnega mehanizma in stanjem ograje, je treba še ugotoviti,” je pojasnil beneški glavni tožilec Bruno Cherchi, ki je v poročilu zapisal, da zaščitna ograja na nadvozu zaradi starosti in neustreznega vzdrževanja ni zadržala avtobusa, potem ko je ta trčil vanjo.

V zvezi z nesrečo še vedno potekajo preiskave tudi pri direktorju podjetja La Linea, ki je imelo avtobus v lasti, in tremi zaposlenimi na beneški mestni upravi, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Preiskovalci so sicer že oktobra lani predstavili domnevo, da je bila nesreča avtobusa v kraju Mestre pri Benetkah, v kateri je bilo poleg 22 smrtnih žrtev tudi 15 poškodovanih, posledica tehnične napake. Ker niso zaznali sledov zaviranja, so domnevali, da je voznik trčil v ograjo, da bi ustavil vozilo, a je avtobus padel z nadvoza in zagorel.

Avtobus na električni pogon je 3. oktobra lani na poti iz središča Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je več kot deset metrov globoko, v bližino spodaj ležečih železniških tirov, in ob tem zagorel.

Slaba dva tedna po tem se je zgodila podobna nesreča električnega avtobusa istega podjetja, v kateri je bilo poškodovanih več kot deset ljudi, ki pa so kmalu zapustili bolnišnico. Po navedbah italijanskih medijev naj bi v tem primeru voznik avtobusa izgubil nadzor nad vozilom zaradi zdravstvenih težav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!