Trik, s katerim bodo zelišča ostala sveža

Navdih 26. Sep 202417:37 0 komentarjev
Peteršilj
Foto: PROFIMEDIA

Začel se je čas, ko sveža zelišča niso več na dosegu rok. Na spletu je zakrožil trik, s katerim bo peteršilj ostal svež tudi en mesec.

Tudi pri nas je peteršilj nepogrešljivo zelišče, primerno za juhe, prikuhe in enolončnice. Najboljši pa je svež.

Uporabnica YouTuba, ki ustvarja pod profilom Jeca Svaštarica, je delila trik za shranjevanje, s katerim bo peteršilj ostal svež tudi en mesec, in sicer brez zamrzovanja.

Kot je delila uporabnica, najprej v skledo nalijte vodo, dodajte žličko sode bikarbone in v to mešanico namočite nasekljan peteršilj. S tem boste očistili zelišče, desko, na kateri ste ga sekljali, pa očistite z alkoholnim kisom. Kis bo odstranil umazanijo in morebitne bakterije, obrišite jo s krpo. Na desko dajte brisačo in peteršilj, ki se mora popolnoma posušiti. Nato na dno kozarčka dodajte papirnato brisačo, nato pa peteršilj.

Napolnjene kozarčke hranite v hladilniku, tam je lahko tudi en mesec. S tem trikom bo zelišče ohranilo aromo in okus. Seveda lahko na ta način shranite tudi druga zelišča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!