Trump bi uvedel carine za države izvora nezakonitih migrantov

Svet 23. Avg 202408:40 0 komentarjev
Donald Trump
Foto: Adam Gray/PROFIMEDIA

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je v četrtek obiskal južno mejo, kjer je kritiziral demokrate in državam Latinske Amerike zagrozil z visokimi carinami, če ne bodo sprejele nazaj migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo z ZDA. Policija v Arizoni je medtem aretirala moškega, ki je grozil, da bo Trumpa ubil, poročajo ameriški mediji.

Republikanec Donald Trump in njegov podpredsedniški kandidat J. D. Vance sta v času demokratske konvencije v Chicagu potovala po zveznih državah ZDA, ki bodo ključnega pomena na predsedniških volitvah 5. novembra, in skušala demokratom odvzeti nekaj medijske pozornosti.

Vance je bil v četrtek v Georgii, Trump pa v Arizoni, kjer je kritiziral demokratsko predsedniško kandidatko Kamalo Harris.

V nastopu ob južni meji ZDA je obljubljal, da bo po zmagi na volitvah dokončal gradnjo zidu ob meji in izvedel največje množične deportacije v zgodovini ZDA.

Trump kritiziral govore demokratov na konvenciji

Med drugim je kritiziral govore demokratov na konvenciji, ki se je v četrtek zaključila v Chicagu, in jih obtožil, da največ časa porabljajo za napade nanj, o politiki pa ne govorijo. “Skušam biti prijazen do ljudi, ampak je težko, ko te osebno napadajo,” je peščici podpornikov na meji povedal Trump.

Policija v Arizoni je medtem kakšnih 50 kilometrov stran od prizorišča njegovega nastopa aretirala 66-letnega osumljenca, ki je na spletu zagrozil z atentatom na Trumpa. Policija je ob tem zatrdila, da nekdanji predsednik ni bil nikoli v nevarnosti.

Trump je julija med predvolilnim zborovanjem na prostem v Pensilvaniji preživel poskus atentata, vendar mu to presenetljivo ni bistveno dvignilo podpore med Američani. V anketah sedaj zaostaja za Harris, ki je ob zaključku demokratske konvencije tudi uradno sprejela nominacijo stranke za predsedniško kandidatko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!