Trump in Vance na shodih v ključnih državah kritizirala politične nasprotnike

Svet 21. Avg 202407:44 0 komentarjev
DONALD TRUMP
Foto: PROFIMEDIA

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v torek obiskal mesto Howell v Michiganu, njegov podpredsedniški kandidat J. D. Vance pa Kenosho v Wisconsinu. Dogodka sta izkoristila za kritiko političnih nasprotnikov, ki so bili ravno zbrani na demokratski nacionalni konvenciji v Chicagu.

Donald Trump in J. D. Vance v času demokratske konvencije obiskujeta ključne države srednjega zahoda in gostita manjše prireditve, na katerih kritizirata demokrate in obljubljata odpravo kriminala v ZDA po zmagi na volitvah, poročajo lokalni mediji.

Trump je podpornikom v Howellu dejal, da za kriminal v ZDA ne bo več prostora, ko se bo vrnil v Belo hišo, in si pri tem izmislil, da je nasilni kriminal v ZDA pod predsednikom ZDA Joejem Bidnom in podpredsednico Kamalo Harris narasel za 43 odstotkov.

Samo med prvim četrtletjem lani in prvim četrtletjem letos je po podatkih FBI v resnici število primerov nasilnega kriminala padlo za 15 odstotkov, umorov pa za 26 odstotkov.

Trump obljublja zaprtje južne meje

Obljubil je, da bo zaprl južno mejo, in dejal, da ni nobenega razloga, da ne bi užival večinske podpore žensk iz predmestij po ZDA, ker je preprečil, da bi se tam gradili socialni stanovanjski bloki.

Vance je v Kenoshi zatrdil, da bosta s Trumpom dobila veliko večino glasov članov sindikalnih organizacij, ne glede na to, da voditelji sindikatov v Chicagu izražajo zvestobo demokratom. O tem je prepričan zato, ker bo Trump povišal carine na uvoz iz Kitajske.

Vance je še zatrdil, da bo Trumpova vlada zaščitila javnost z izgoni nezakonitih priseljencev, smrtnimi kaznimi za trgovce z mamili in prepovedjo tožb proti policistom. Trump pa namerava v prihodnjih dneh napovedati, da bo uvedel smrtno kazen za posiljevalce otrok.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!