Trump: Melania o poskusu atentata ne govori. Všeč sem ji, ljubi me

Svet 31. Jul 202409:45 3 komentarji
Melania Trump
Foto: PROFIMEDIA

Melania Trump, nekdanja prva dama ZDA, slabe tri tedne po poskusu atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa še vedno ne more govoriti o tem dogodku, saj je še vedno v šoku. Kot je v intervjuju za ameriško televizijo Fox News dejal Trump, je Melania, ki je dogodek spremljala v živo prek televizije, mislila, da "se je zgodilo najhujše".

Nekdanji ameriški predsednik in kandidat republikanske stranke na letošnjih predsedniških volitvah Donald Trump je v intervjuju v oddaji The Inghram Angle na televiziji Fox News spregovoril o poskusu atentata nanj v začetku meseca julija.

Na vprašanje voditeljice oddaje, kako je poskus atentata nanj doživela nekdanja prva dama Melania Trump, je Trump dejal, da je dogodek spremljala v živo prek televizije in da je bila zaradi tega v velikem šoku.

“O tem sploh ne more govoriti. To je v redu, saj to pomeni, da sem ji všeč, me ljubi,” je povedal za Fox News. “O tem bi lahko tudi prosto govorila, ne vem, kaj bi bilo bolje. Ali sem ji všeč ali pa me ljubi, to je lepo,” je dodal. “Ko sem padel, je mislila, da se je zgodilo najhujše, saj sem se prijel za uho. Videla je lahko, da je moja roka povsem krvava, ponovljeni počasni posnetek pa so na televiziji večkrat ponovili,” je dejal Trump.

Donald Trump, poskus atentata
Foto: PROFIMEDIA

V pogovoru za ameriško televizijo je ponovno poudaril, da je treba priti zadevi do dna, da se razjasnijo vse podrobnosti, kaj se je takrat zgodilo.

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa se je zgodil 13. julija na shodu republikanske stranke v kraju Butler v zvezni državi Pensilvaniji. Nanj je z bližnje strehe streljal 20-letni Thomas Matthew Crooks, ki so ga kmalu po streljanju ubili agentje ameriške tajne službe, ki so varovali Trumpa. V streljanju je bilo poškodovanih nekaj ljudi, ubit pa je bil gasilec Corey Comperatore, ki je pred streli zaščitil svojo družino.

Zaradi poskusa atentata je stekla posebna preiskava, ki se osredotoča na številne varnostne napake, ki so se zgodile takrat, pred kongresom pa je morala pričati tudi direktorica tajne službe Kimberly Cheatle, ki je kmalu po zaslišanju tudi odstopila s položaja. Cheatle je prevzela odgovornost za dogodek, ki ga je označila kot največji operativni spodrsljaj agencije v zadnjih desetletjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje