Trump predvolilni shod spremenil v polurni plesni nastop (VIDEO)

Svet 15. Okt 202416:00 0 komentarjev

Nastop republikanskega kandidata Donalda Trumpa v Pensilvaniji, eni od ključnih zveznih držav na ameriških predsedniških volitvah, se je po pol ure iz predvolilnega dogodka prelevil v ples in petje. Trump je s sodelavci na odru in občinstvom v dvorani pol ure poplesaval ob zvokih uspešnic najrazličnejših glasbenikov in skupin.

V predmestju Filadelfije je bil v ponedeljek na vrsti republikanski predvolilni dogodek, na katerem je predsedniški kandidat Donald Trump odgovarjal na vprašanja guvernerke Južne Dakote Kristi Noem in predstavljal svoj program. Dogodek je po pol ure prekinil eden od udeležencev, ki je potreboval zdravniško pomoč. Ko so ga oskrbeli reševalci in se je razprava nadaljevala, pa je slabost obšla še enega od udeležencev.

Med obema prekinitvama sta Trump in Noem omenila, da je v prostoru zelo vroče, posredovanje zdravstvenega osebja pa je na Trumpovo željo pospremila glasba. Kot poroča Associated Press (AP), si je nekdanji predsednik zaželel arijo Ave Maria, ki je najprej zazvenela v instrumentalni različici, nato pa še v izvedbi italijanskega tenorista Luciana Pavarottija.

Ko so reševalci oskrbeli tudi drugega udeleženca, je republikanec po nekaj besedah zaključil predstavljanje programa. “Tista, ki sta omedlela, sta patriota. Zaradi njiju smo slišali nekaj odlične glasbe, kajne,” je dejal Trump in prosil, naj “lepo in glasno” zavrtijo zimzeleno uspešnico Y.M.C.A. Bivši predsednik je skupaj z guvernerko ob zvokih legendarne skladbe skupine Village People, s katero se običajno končujejo Trumpovi shodi, poplesaval na odru, čemur so se pridružili tudi ljudje v dvorani.

Če je bil to znak publiki, da je dogodka konec, pa ga ta očitno ni razumela. “Nihče ne odhaja. Kaj se dogaja,” je po poročanju New York Timesa dejal presenečeni Trump. Tako so njegovi sodelavci zavrteli novo skladbo in poplesavanje na odru ter v dvorani se je nadaljevalo. Uspešnice najrazličnejših glasbenikov in skupin so se vrstile in ples se je nadaljeval še vsaj naslednjih 30 minut. Kot piše AP, je nato Trump ob zvokih pesmi Spomini (Memory) iz muzikala Mačke (Cats) le odšel z odra in predvolilnega dogodka je bilo konec.

Nenavadni preobrat volilnega dogodka se je zgodil v zaključni fazi ene najtesnejših volilnih tekem v zgodovini ZDA, za povrh pa še v Pensilvaniji, ki je ena ključnih zveznih držav in zaradi velikega števila elektorskih glasov glavni cilj obeh kandidatov. Vendar dejstvo, da je Trump volilcem bolj kot program predstavil svoj glasbeni okus, ni zmotilo republikanske kampanje, ki je na družbenih omrežjih delila videoposnetke plešočega Trumpa s hudomušnimi pripisi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!