Trump z veliko bolj osebnim govorom, na odru tudi legendarni rokoborec

Svet 18. Jul 202421:47 0 komentarjev
Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump nocoj zaključuje republikansko konvencijo v Milwaukeeju, ob tem pa bo tudi uradno sprejel nominacijo za tekmo za Belo hišo. Po sobotnem poskusu atentata naj bi Trump raztrgal govor, ki ga je imel pripravljenega, in spisal novega, veliko bolj osebnega.

Donald Trump bo danes prvič po sobotnem poskusu atentata nagovoril Američane. Na republikanski nacionalni konvenciji bo tudi uradno sprejel nominacijo stranke za tekmo za Belo hišo.

Zadnji dan konvencije v Milwaukeeju bo nekdanji predsednik ZDA podpornikom razkril svojo vizijo “nove zlate dobe za ZDA”, so sporočili iz stranke. A bo govor precej drugačen, kot je bilo pričakovati sprva. Trump se je po poskusu atentata odločil, da bo govor napisal ponovno: namesto napadov na nasprotnika Joeja Bidna bo v njem sporočilo enotnosti. “To bo povsem drugačen govor,” je dejal Trump in dodal: “To je priložnost, da združimo državo in ves svet. Govor bo drugačen, precej se bo razlikoval od govora, ki sem ga imel pripravljenega.”

Sporočilo o enotnosti predstavlja oster odmik od retorike, ki jo je Trump uporabljal v predvolilni kampanji, v kateri se je zgražal nad “komunisti, marksisti, fašisti in radikalnimi levimi kriminalci”, poroča BBC.

republikanska konvencija
Foto: PROFIMEDIA

Snaha nekdanjega predsednika Lara Trump, žena Erica Trumpa, pa je sporočila, da bo Trump nagovoril širši krog volilcev. “Morda boste nocoj videli nekoliko drugačno različico Donalda Trumpa, morda nekoliko mehkejšo, kot so jo morda ljudje videli v preteklosti,” je povedala za CBS Mornings.

Spregovoril bo tudi Hulk Hogan, pričakujejo tudi Melanio

Med drugim se bodo na odru zvrstili še Trumpov sin Eric Trump, nekdanji voditelj Fox News Tucker Carlson in nekdanji Trumpov državni sekretar Mike Pompeo. Trumpov govor bo napovedal predsednik Ultimate Fighting Championship Dana White.

Spregovoril pa bo tudi rokoborec Hulk Hogan. Vsebina govora še ni znana. Je pa sedemdesetletni Hogan prejšnji mesec dejal, da po upokojitvi razmišlja o vstopu v politiko, piše New York Post. “Potrebujemo nekoga, ki ima nekaj zdrave pameti,” je rekel in nadaljeval: “Če torej potrebujete predsednika ali podpredsednika, se bom javil kot prostovoljec in prevzel to državo, vladal bom z železno roko, uvedel bom enotni davek – nič drugega kot zdravo pamet. Vem, kaj je prav in kaj narobe.”

republikanska konvencija
Foto: PROFIMEDIA

Konvencije se bosta prvič udeležili tudi Trumpova žena Melania in hči Ivanka. Konvencije pa se ne bo udeležil Trumpov 18-letni sin Barron, piše Politico.

Trumpa sprejeli s solzami v očeh

Med tem je moral Biden prekiniti predvolilno kampanjo, saj se je okužil s covidom-19. Bela hiša je sporočila, da bolezen preboleva z blagimi simptomi. Bolezen je le še ena v nizu težav za demokratskega kandidata za ameriškega predsednika. Že tedne se namreč spopada z resnimi očitki, da ni primeren za kandidatno mesto.

Ankete napovedujejo tesno tekmo med kandidatoma, Biden za nekdanjim predsednikom zaostaja v več zveznih državah, še piše BBC. Trumpa je pohvalilo več republikancev, nekateri so ga v kongresnem centru sprejeli s solzami v očeh. Drugi so si na ušesa namestili povoje in tako izrazili solidarnost po poskusu atentata.

republikanska konvencija
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!