Trump se sprašuje, od kdaj je Kamala Harris temnopolta. Ta ga izziva na soočenje

Svet 31. Jul 202422:11 0 komentarjev

Donald Trump stopnjuje napade na svojo protikandidatko Kamalo Harris. Nove polemike je sprožil z besedami, da se je "spreobrnila v temnopolto", medtem pa Harris – ki sodeč po javnomnenjskih anketah ogroža Trumpovo trenutno vodstvo – slednjega poziva, naj se z njo pomeri na soočenju in ji stvari pove v obraz.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je med nastopom pred Ameriškim združenjem temnopoltih novinarjev v Čikagu podvomil o rasi njegove nasprotnice v predsedniški bitki Kamale Harris, piše AP. Njegova izjava je po poročanju Reutersa med približno tisočglavo množico sprožila glasne vzklike neodobravanja.

Po njegovih besedah je Harris, sicer prva temnopolta ameriška podpredsednica z azijskim poreklom, doslej v ospredje postavljala zgolj svoje indijsko poreklo, potem pa “se spremenila v temnopolto”.

“Nisem vedel, da je temnopolta do pred nekaj leti, ko se je slučajno spremenila v temnopolto in sedaj želi biti znana kot temnopolta. Ne vem, ali je Indijka ali je temnopolta?” je Trump dejal pred večinsko temnopoltim občinstvom.

Donald Trump
Foto: PROFIMEDIA

Kot piše Reuters, je bila mati Kamale Harris Indijka, njen oče pa je Afroameričan.

Bela hiša je Trumpove opazke označila za žaljive, poroča BBC.

Trumpovi pikri komentarji nasprotnikov na podlagi njihove rase pa sicer niso nič novega: med drugim je bil Trump eden najglasnejših kritikov nekdanjega predsednika Baracka Obame, češ da ta sploh ni bil rojen v ZDA.

Sicer pa je imela tudi Harris le dan prej za svojega protikandidata močno sporočilo. V sklopu svoje predsedniške kampanje v Atlanti je Trumpa pozvala, naj se z njo pomeri na soočenju: “Donald, upam, da si premisliš in se z mano soočiš v debati. Če mi imaš kaj povedati, mi to povej v obraz,” je njene besede povzel britanski BBC.

Kamala Harris
Foto: PROFIMEDIA

Kot kažejo najnovejši podatki New York Timesa, Harris za Trumpom trenutno zaostaja za le dve odstotni točki, kar pomeni, da je v javnomnenjskih anketah bliskovito hitro izboljšala rezultat svojega predhodnika, predsednika Joeja Bidna, ki je nedavno izstopil iz predsedniške bitke in Harris podprl kot novo kandidatko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!