Učenci ob praznovanju konca šolskega leta v Črni gori zakurili streho šole

Svet 17. Maj 202412:27 0 komentarjev
Požar v osnovni šoli v Podgorici.
Požar v osnovni šoli v Podgorici. (Foto: bralec portala Vijesti.me)

Proslavljanje konca osnovnošolskega obdobja v Podgorici se je zaključilo klavrno: z evakuacijo celotne šole in prihodom gasilcev. Med "bakljado" so učenci namreč zakurili streho stavbe.

Po poročanju N1 Srbija se je vse skupaj začelo okoli 10. ure, ko je potekala “bakljada”, ki so jo organizirali učenci zaključnih razredov Osnovne šole Vlada Milića.

Pri “bakljadi” gre za proslavljanje nekega dogodka — navadno zmage na nogometni tekmi — ko udeleženci prižgejo bakle oziroma signalne rakete. Tokrat so slavili konec osnovnošolskega obdobja.

Kot je za črnogorski medij Vijesti.me povedala ravnateljica Ivana Milić, je bil dogodek policiji prijavljen, “ampak očitno se nismo dobro razumeli, da mora potekati zunaj”.

Ogenj je zajel streho osnovne šole. Posnetki, ki so zakrožili po družbenih omrežjih, prikazujejo, kako se iz šole vali gost dim, ki sega visoko v zrak. Pred šolo je videti učence in učitelje, ki so jih pristojni evakuirali iz stavbe. Na terenu so gasilci, ki jim je sprva delo oteževal močan veter, zdaj pa imajo požar že pod nadzorom.

Škoda bo po prvih ocenah velika.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!