Ujeli pastorja, ki ga ZDA iščejo zaradi trgovine z otroki za spolno izkoriščanje

Črna kronika 08. Sep 202417:29 0 komentarjev
Apollo Quiboloy
Ustanovitelj cerkve Kraljestvo Jezusa Kristusa Apollo Quiboloy (Foto: PROFIMEDIA)

Na Filipinih so prijeli pastorja, ki ga ZDA iščejo zaradi trgovine z otroki za spolno izkoriščanje, so danes sporočili s filipinskega notranjega ministrstva. Policija je 74-letnega Apolla Quiboloya v obsežni akciji iskala dva tedna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Samooklicani “božji sin” in zaveznik nekdanjega filipinskega predsednika Rodriga Duterteja je ustanovitelj cerkve Kraljestvo Jezusa Kristusa s sedežem na Filipinih, ki ima več milijonov članov.

Ameriško pravosodno ministrstvo je 74-letnega Apolla Quiboloya leta 2021 obtožilo trgovine z deklicami in ženskami, starimi od 12 do 25 let, za spolne namene. Mnoge od njih naj bi prisilil tudi v spolne odnose. Trgovine z ljudmi je obtožen tudi na filipinskem sodišču, navaja AFP.

Iščejo ga tudi zaradi tihotapljenja gotovine in sheme, s katero je po navedbah FBI člane cerkve vodil v ZDA z nezakonito pridobljenimi vizumi, nato pa jih prisilil v zbiranje donacij za lažno dobrodelno organizacijo, ki pa so jih v resnici uporabili za financiranje njegove cerkve in razkošnega življenjskega sloga njenih voditeljev, poroča AFP.

Policijski načelnik Nicolas Torre, ki je vodil akcijo za prijetje Quiboloya na sedežu njegove sekte v južnem filipinskem mestu Davao, je aretacijo potrdil na današnji novinarski konferenci. “Bodimo ponosni. Danes smo opravili svoje delo,” je dejal. Za zdaj ni znano, ali so ZDA zahtevale izročitev Quiboloya.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!