Ukrajina napadla energetsko infrastrukturo na Krimu: zadeli naftni terminal

Svet 07. Okt 202411:08 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Ruska vojska je po lastnih navedbah ponoči sestrelila 21 ukrajinskih brezpilotnikov, med njimi 12 nad priključenim polotokom Krim in šest nad regijo Kursk. Ukrajinska vojska poroča, da so na Krimu zadeli naftni terminal.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so nad Krimom in regijo Kursk sestrelili 18 letalnikov, ostale tri v regijah Belgorod, Brjansk in Voronež, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah izvedla povračilni napad na energetsko infrastrukturo na Krimu. “Ponoči je bil izveden uspešen napad na sovražnikov naftni terminal v začasno zasedenem mestu Feodozija na Krimu,” je sporočila ukrajinska vojska.

“Terminal Feodozija je največji terminal na Krimu na področju pretovarjanja naftnih derivatov, ki jih uporablja tudi ruska okupacijska vojska,” je navedla ukrajinska vojska, ki napoveduje, da bo nadaljevala tovrstne napade. Ruske oblasti na priključenem polotoku so potrdile, da je izbruhnil požar v skladišču nafte v pristaniškem mestu ob Črnem morju s približno 70.000 prebivalci. O ranjenih in smrtnih žrtvah ne poročajo.

Zračni napadi so potekali tudi v nasprotni smeri. Ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform poroča o četrtem napadu ruskih dronov na prestolnico od začetka oktobra. V zračnem prostoru v okolici Kijeva so zaznali približno 15 ruskih dronov, ki so prihajali iz različnih smeri. Vse brezpilotnike, ki so bili usmerjeni proti Kijevu, so prestregli.

Razbitine enega od sestreljenih izstrelkov iz ruskega brezpilotnika so v Kijevu povzročile požar, ki so ga že pogasili. O ranjenih in smrtnih žrtvah ne poročajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!