Ukrajina napadla z droni: zaradi požara v skladišču orožja odredili evakuacijo

Svet 18. Sep 202409:22 2 komentarja
uničeni avti in del stavbe po napadu
Foto: PROFIMEDIA

Ukrajinska vojska je ponoči z droni izvedla več napadov, med drugim v regiji Kursk. Iz Belgoroda poročajo, da so bile v napadu ranjene štiri osebe, v regiji Tver pa je zagorelo v skladišču orožja. Lokalne oblasti so zaradi požara odredile delno evakuacijo prebivalcev.

Ruska zračna obramba je ponoči nad več regijami sestrelila 54 ukrajinskih dronov, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo

Po navedbah obrambnega ministrstva je zračna obramba ponoči nad regijo Kursk sestrelila 27 ukrajinskih dronov, nad Brjanskom 16, nad Smolenskom sedem, nad Belgorodom tri in še enega nad regijo Orjol, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Tarča napada je bil tudi kraj Toropec v regiji Tver, kjer so ostanki padlih dronov povzročili požar, je sporočil guverner regije Igor Rudenja. Po poročanju lokalnih medijev naj bi ogenj izbruhnil v tamkajšnjem skladišču orožja.

Gašenje je že v teku. Čeprav oblasti trdijo, da so razmere v kraju pod nadzorom, so se kljub temu odločili za delno evakuacijo prebivalcev. Avtobusi so bili zgodaj zjutraj že pripravljeni za prevoz. Za zdaj sicer še ni znano, koliko ljudi od 13.000 prebivalcev Toropeca bodo evakuirali. Ruski mediji poročajo, da bodo regionalne šole in vrtci danes ostali zaprti, navaja BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje