Umrla igralka, ki jo ves svet pozna tudi iz filma Beležnica

Kultura 15. Avg 202409:59 0 komentarjev
Gena Rowlands
Foto: PFOFIMEDIA

Skoraj dva meseca po svojem 94. rojstnem dnevu je umrla legendarna ameriška igralka Gena Rowlands, ki je med drugim zaigrala v romantični drami Beležnica.

Umrla je igralka Gena Rowlands, najbolj znana po vrsti filmov, ki jih je posnela s svojim možem, režiserjem Johnom Cassavetesom.

Vest o njeni smrti je sporočil njen sin Nick Cassavetes. Igralka je zadnja leta trpela za Alzheimerjevo boleznijo,

Rowlands je v 70-letni karieri prejela dve nominaciji za oskarja in častnega oskarja, javnosti je zelo poznana iz romantične drame Beležnica. V njej je odigrala oskrbovanko doma starejših, v katerem ji starejši moški – to vlogo je imel James Garner – prebira zgodbo o mladem paru, ki se je zaljubil v 40. letih prejšnjega stoletja. Izkaže se seveda, da sta ta par ravno onadva. Mlajša lika sta upodobila Rachel McAdams in Ryan Gosling.

Rowlands je bila zelo uspešna igralka, njeno kariero je zaznamovala vrsta filmov. Igrala je v filmih Obrazi (1968), Minnie in Moskowitz (1971), Ženska pod vplivom (1974), Otvoritvena noč (1977), Gloria (1980) in Love Streams (1984). Rowlands odigrala vrsto prelomnih vlog, osredotočenih na čustva. Te so bile v ameriškem filmu tistega obdobja zelo redke.

Za svoje delo je bila, kot rečeno, dvakrat nominirana za oskarje, leta 2015 je prejela ta prestižni kipec, piše Guardian.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!