Umrla je priznana srbska tekstopiska Marina Tucaković

Kultura 19. Sep 202122:13 > 27. Sep 2021 11:03 0 komentarjev
Marina Tucaković
Zoran Lončarević

Umrla je najbolj znana srbska tekstopiska Marina Tucaković. Potem ko je pred leti zbolela za rakom dojke, se je njeno življenje zaključilo v 68. letu starosti, je za Nova.rs potrdil njen sin Milan Laća Radulović.

Marina Tucaković je umrla nekaj dni po tem, ko se je okužila s koronavirusom. Hospitalizirali so jo v beograjski bolnišnici Dragiša Mišovića.

Tucaković, ki se je rodila leta 1953 v Beogradu, je kariero začela v sodelovanju s skupino Zana. Je avtorica njihove uspešnice “Dodirni mi kolena”, ki so jo prevedli v več jezikov.

Je avtorica besedil pesmi več uspešnih zvezdnikov in zvezdnic – med njimi so Ceca, Dragana Mirković, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Zdravko Čolić, Toše Proeski, Džej, Željko Samardžić, Aca Lukas, Saša Matić, skupina Miligram, Željko Joksimović, Ana Nikolić, Severina, Neda Ukraden, Nataša Bekvalac, Oliver Mandić, Slađana Milošević, Haris Džinović in Tanja Savić.

Prav tako je napisala besedila za srbske evrovizijske pesmi v letih 2010 (“Ovo je Balkan”), 2012 (“Nije ljubav stvar”) in 2013 (“Ljubav je svuda”).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!