Umrla je znana nemška igralka

Magazin 03. Jun 202411:25 0 komentarjev
Ruth Maria Kubitschek
Ruth Maria Kubitschek (Foto: PROFIMEDIA)

V 92. letu starosti je umrla nemška igralka Ruth Maria Kubitschek, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Z vlogami v serijah Das Erbe der Guldenburgs, Sanjska ladja in drugih je pustila pečat na nemški televiziji. Poleg igranja je rada slikala, vrtnarila in uživala v zasebnem življenju.

Kot je povedala njena tiskovna predstavnica, je Ruth Maria Kubitschek umrla v bolnišnici. V zadnjih trenutkih je dejala, da ji je Zemlja ponudila čudovit dom na tem svetu in da verjame, da se sedaj seli na drugega.

Kubitschek se je rodila leta 1931 v češkem mestu Chomutov. Proti koncu druge svetovne vojne je družina pobegnila v Saško-Anhalt, kjer je vztrajala pri poklicu igralstva, kljub nevolji njenih staršev. Po končani dramski šoli v Halleju in Weimarju je debitirala kot Fina v Brechtovi Gospdar Puntila in njegov hlapec Matti. V nekaj letih je postala zvezda nemške televizije.

V gledališču Schlosstheater v Celleju se je začela njena zahodnonemška kariera. Kmalu so sledile vloge v televizijskih produkcijah Lizistrata leta 1961, Melissa leta 1966 in Die Powenzbande sedem let kasneje.

Njena vloga kot Annette von Soettingen ali Spatzl v kultni seriji Monaco Franze – Der ewige Stenz režiserja Helmuta Dietla ostaja nepozabna. Zgodba, ki sta jo prikazala z igralcem Helmutom Fischerjem, se je zapisala v nemško televizijsko zgodovino. Leta 2013 je odigrala svojo zadnjo vlogo v celovečernem filmu Frau Ella.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!