United Media bo že tretje leto zapored gostila polfinalni izbor za nagrade Emmy

Svet 22. Mar 202417:59 0 komentarjev
Polfinalni izbor za nagrade Emmy je bil lani organiziran v Atenah (Foto: United Media)

United Media, vodilna medijska družba v jugovzhodni Evropi, bo v sodelovanju s hrvaško televizijsko hišo Nova TV julija v Puli gostila polfinalni izbor v eni izmed kategorij za mednarodne nagrade za odličnost v televizijski produkciji Emmy.

Ta čast je družbo United Media doletela že tretje leto zapored. Pred tem je polfinalna izbora organizirala že leta 2022 v Dubrovniku in leta 2023 v Atenah, kjer so se zbrali številni priznani režiserji, igralci, producenti, televizijski strokovnjaki ter drugi uveljavljeni mednarodni in regionalni strokovnjaki s področij produkcije, televizije, filma in umetnosti. United Media in Nova TV bosta zdaj ta prestižni dogodek gostila še v Puli.

Poleg tega je United Media podpisala tudi pogodbo o sodelovanju in medijskem sponzorstvu z najstarejšo filmsko prireditvijo na Hrvaškem, Puljskim filmskim festivalom.

“United Media kot vodilna regionalna produkcijska družba vseskozi podpira sedmo umetnost, zato sodelovanje s Puljskim filmskim festivalom predstavlja nekakšen naraven strateški korak. Izjemno smo ponosni, da bomo poleg tega znova gostili tudi polfinalni izbor nagrad Emmy. Zavezani smo k ustvarjanju visokokakovostnih, izvirnih in zanimivih vsebin, zato smo zelo zadovoljni, da lahko s tovrstnimi sodelovanji še dodatno prispevamo k razvoju kreativne industrije,” je dejala izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

Dodala je, da je to odličen način, kako prispevati k razvoju kreativne industrije, povezati vse pomembne deležnike, kakor tudi ustvarjati nove ideje in priložnosti za partnerstva ter koprodukcije, ne samo s partnerji iz regije, ampak s celega sveta.

United Media letno ustvari več kot 40.000 ur izvirnih vsebin, pri katerih sodeluje z vrhunskimi strokovnjaki iz sveta televizijske in filmske produkcije. Kot so pudarili v družbi, je povezovanje z uveljavljenimi filmskimi festivali in dogodki s področja ustvarjalnosti, produkcije in kulture na splošno je pomemben vidik poslovanja podjetja.

Naznanili so še, da bo v okviru sodelovanja s Puljskim filmskim festivalom in United Media organizirana tudi prestižna delavnica ustvarjanja scenarija, za katero bo kmalu objavljen natečaj.

“Počaščeni smo, da je United Medija Puljski filmski festival prepoznala kot pomembnega partnerja. Skupaj bomo ustvarili pogoje za še večjo prepoznavnost hrvaške filmske industrije ter hrvaškim in regionalnim filmskim ustvarjalcem ponudili dodatno priložnost, da obogatijo svoje znanje in predstavijo skrbno oblikovane ideje v okviru programa PulaPRO,” je dejala direktorica Puljskega filmskega festivala Tanja Miličić.

Pula bo tako letos osrednja točka, ki bo združila ustvarjalne energije z različnih koncev sveta, pri čemer bomo priča kakovostnim produkcijam in projektom, ki bogatijo življenja, združujejo ljudi in navdihujejo, so zapisali v United Media.

*** Del skupine United Media je tudi N1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!